У Дніпрі затримали агентку ФСБ: здавала розробки стратегічного оборонного підприємства

Дата: 10 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці затримали у Дніпрі жінку, яка коригувала вогонь окупантів та здавала росіянам розробки одного з підприємств ракетно-космічної галузі на Дніпропетровщині.

Про це повідомила Дніпропетровська обласна прокуратура. 

Підозрювана є працівницею одного з підприємств ракетно-космічної галузі на Дніпропетровщині. За даними слідства, вона погодилась працювати з оперативним співробітником ФСБ РФ у червні. 

Завдання зі збору інформації жінка отримувала у Telegram. Вона мала доступ до інформації щодо оборонних замовлень на підприємстві та повідомляла її представнику Росії. 

Також за допомогою Google maps підозрювана передавала інформацію про місця розташування великих промислових підприємств, підрозділів Нацгвардії, військових частин ЗСУ на території Дніпра.

Крім цього, вона повідомляла про наслідки ракетних ударів росіян по місту. 

Під час обшуків у неї вилучили мобільні термінали та носії комп’ютерних даних, які містили докази протиправної діяльності.

Жінці оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) ККУ та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Нагадаємо, що правоохоронці затримали агентів РФ, які працювали над запуском мобільного центру інформаційних диверсій “Таврія” на Півдні України. Основним завданням медіацентру було поширення на території регіону прокремлівської пропаганди через телеграм-канали, програми онлайн-телебачення та радіомовлення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter