СБУ затримала агентів РФ, які створювали медіацентр на Півдні України

Дата: 09 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Правоохоронці затримали агентів РФ, які працювали над запуском мобільного центру інформаційних диверсій “Таврія” на Півдні України.

Про це повідомив речник СБУ Артем Дехтяренко.

За його словами, основним завданням медіацентру було поширення на території регіону прокремлівської пропаганди через телеграм-канали, програми онлайн-телебачення та радіомовлення.

“Ці ресурси мали використовуватися для виправдання агресії РФ та поширення дезінформації про ситуацію на фронті. Встановлено, що ворожий проєкт мав діяти під виглядом так званого медіацентру “Таврія” та охоплювати аудиторію Одеської, Миколаївської, Херсонської, Запорізької, Дніпропетровської областей та тимчасово окупованого Криму”, – повідомив речник СБУ.

Дехтяренко наголосив, що надалі ворог планував розширити деструктивний контент і на Кіровоградську область.

“За даними слідства, до організації інформаційно-підривної діяльності причетні двоє мешканців Києва, які потрапили в поле зору спецслужб РФ завдяки публічній підтримці агресії проти України. Один із ворожих агентів на початку вторгнення передавав своєму російському куратору інформацію про дислокацію сил оборони в Києві”, – уточнив він.

Потім, як додає речник СБУ, підозрюваний отримав нове завдання: розробити план створення прокремлівського медіацентру. До цієї діяльності він залучив свого спільника, який своєю чергою сформулював концепцію та алгоритм реалізації проєкту “Таврія”.

Обом чоловікам повідомили про підозру в колабораційній діяльності, а одного з них також підозрюють у державній зраді.

Нагадаємо, що окупанти створили пропагандистський канал “Мариуполь 24”. Росіяни та колаборанти готувалися запустити телеканал ще в травні під назвою “Новий Маріуполь”. З новинних випусків каналу “Мариуполь 24” стало достеменно відомо, хто ще з місцевих журналістів співпрацює з окупантами. Зокрема, це спортивний оглядач Олександр Капустян (протягом 22 років він працював спортивним кореспондентом на МТВ), кореспондент Олександр Бузулук та студентка факультету журналістики місцевого університету Ксенія Місюревич.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter