Окупанти запустили пропагандистський телеканал “Мариуполь 24”: у сюжетах знімаються колаборанти

Дата: 07 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Окупанти створили пропагандистський канал “Мариуполь 24”. Росіяни та колаборанти готувалися запустити телеканал ще в травні під назвою “Новий Маріуполь”.

Про це повідомляє 0629.

Спершу керівником каналу мав стати маріупольський журналіст Андрій Кіор, що був президентом телеканалу МТВ, а потім очолив так званий пресцентр окупаційної адміністрації. Однак згодом, як стверджує місцеве видання, створювати місцевий пропагандистський телеканал приїхали “фахівці” з тимчасово окупованого Донецька.

Їм на допомогу прибули “колеги” із Санкт-Петербурга, зокрема генеральний директор телеканалу “Санкт-Петербург” Олександр Малькевич, який нещодавно очолив кафедру журналістики в захопленому Херсоні.

З новинних випусків каналу “Мариуполь 24” стало достеменно відомо, хто ще з місцевих журналістів співпрацює з окупантами. Зокрема, це спортивний оглядач Олександр Капустян (протягом 22 років він працював спортивним кореспондентом на МТВ), кореспондент Олександр Бузулук та студентка факультету журналістики місцевого університету Ксенія Місюревич.

Нагадаємо, що підготовкою працівників телеканалу “Таврія”, який росіяни відкрили в Херсоні на базі захопленої філії “Суспільного”, займаються спеціалісти з російської державної пропагандистської телекомпанії Russia Today.

Росіяни захопили будівлі мовника ще на початку вторгнення, однак офіційно про відкриття нового пропагандистського телеканалу заявили не одразу. Головою телеканалу призначили жінку на ім’я Лілія Макарова, яка до цього працювала прибиральницею.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter