Українця, який передавав ФСБ дані про місця розташування батальйону “Азов”, засудили до 16 років за ґратами 

Дата: 05 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Жителя Київщини засудили до 16 років позбавлення волі за передання даних представникам ФСБ Росії. Його визнали винним у державній зраді та веденні незаконної розвідувальної діяльності на користь терористичної організації.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Фото з відкритих джерел

Прокурори Чернівецької обласної прокуратури в суді довели, що 2017 року представники ФСБ РФ завербували жителя Київщини. До лютого 2022 року він передавав дані іноземній розвідці про місця розташування добровольчого батальйону “Азов” та інформацію про окремих військовослужбовців.

Із травня 2022 року, тимчасово проживаючи в Єгипті, чоловік через соціальні мережі вийшов на представників так званої “ДНР” та почав співпрацювати з ними. Заручившись підтримкою проросійськи налаштованого жителя Чернігівщини, він здійснював незаконну розвідувальну діяльність на користь псевдореспубліки, передавав інформацію про місця розташування шкіл та дитячих садочків на території Чернігівської області, а також місця дислокації військовослужбовців ЗСУ“, – зазначають в Офісі генерального прокурора.

Слідчі довели, що на початку червня засуджений повернувся до України. Він приїхав до Чернівецької області, де збирав відомості про розташування об’єктів критичної інфраструктури: залізничних переїздів, тунелів, мостів, час проїзду потягів, а також місця розташування військових частин ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань.

Правоохоронці затримали зловмисника в Чернівцях. Його спільника – на Чернігівщині, якого за ведення незаконної розвідувальної діяльності на користь терористичної організації засудили до 10 років ув’язнення.

Жителя Київщини суд визнав винним у державній зраді та веденні незаконної розвідувальної діяльності на користь терористичної організації (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України). Його засудили до 16 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на початку вересня агента ФСБ, який скоригував ракетний удар по аеродрому “Краматорськ”, засудили до девʼяти років позбавлення волі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter