Російського агента засудили до 9 років в’язниці за коригування ракетних ударів

Дата: 01 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Агента ФСБ, який скоригував ракетний удар по аеродрому “Краматорськ”, засудили до девʼяти років позбавлення волі.

Про це повідомляють у Службі безпеки України.

Джерело: пресслужба СБУ

СБУ затримала зловмисника в Донецькій області наприкінці травня. Правоохоронці встановили, що його російським “куратором” був кадровий співробітник девʼятого управління пʼятої служби ФСБ Олексій Шингірьов. За його завданням агент розвідував позиції командних пунктів і логістичних складів українських військ.

“Отримані відомості загарбники використали для здійснення ракетних ударів по інфраструктурних об’єктах аеродрому “Краматорськ”. За даними слідства, для передачі розвідінформації зловмисник використовував один із месенджерів. Зібрані відомості розміщував у спеціально створених представниками ФСБ закритих групах, таких як “Канал для своих”, “На крыле”, “лнр14″, а також у приватних чатах”, — йдеться у повідомленні СБУ.

Служба безпеки повідомила йому про підозру. Згодом правопорушнику обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Суд визнав його винним за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, наприкінці серпня у Запорізькій області бойовика так званої “ДНР” засудили до 15 років позбавлення волі. Він воював проти України як гранатометник, а пізніше командир відділення стрілецького полку 70 армії РФ. У 2022 році бойовика захопили в полон на південному фронті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter