Мер Івано-Франківська пропонує зобразити на фасаді готелю “Бандерштадт” малюнок, що нагадує емблему “СС”

Дата: 10 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків представив проєкт реконструкції єдиного комунального готелю міста – “Бандерштадту”. Так, міський голова опублікував фото майбутнього фасаду із зображенням, яке нагадало користувачам фейсбуку емблему “СС”. 

Про наміри реконструювати готель очільник міста повідомив на своїй офіційній фейсбук-сторінці. 

Фото з фейсбук-сторінки Руслана Марцінківа

“Готель “Прикарпаття”, зведений 1960 року, колись приймав екіпажі літаків та гостей, які прибували авіатранспортом. Сьогодні він називається «Бандерштадт» та має у штаті 8 працівників. Тут розміщені 34 номери, з них 17 одномісних, 16 двомісних та один напівлюкс. Нещодавно на зароблені кошти готелю закупили автономні бойлери та встановили їх у номерах. Почергово в номерах проводитимуть ремонти. А також у планах заміна вікон та ремонт фасаду. Тож вже скоро він виглядатиме ось так”, – написав Марцінків. 

На фотографію проєкту реконструкції фасаду звернув увагу блогер з Івано-Франківська Остап Українець, автор ютуб-каналу “Твоя підпільна гуманітарка”.

“Ще однієї руни бракує на фасаді, здається”, – зіронізував він у дописі на фейсбуку. Так, на будівлі планують зобразити руну “зіг” – її подвоєння є емблемою воєнізованого нацистського формування “СС”. 

Нагадаємо, що член ВО “Свобода” Руслан Марцінків, який став головою міста 2015 року, раніше вдавався до дискримінаційних заяв та ініціатив. У березні 2020 року він доручив створити в місті намет з боротьби “зі сміттям і циганами”, а 2018 року намагався зігнати учнів та медичних працівників на релігійний захід Української греко-католицької церкви. Також посадовець заявляв, що в місті ніколи не проведуть прайду, та що “гей не може бути патріотом”. Такі висловлювання спричинили тоді обурення серед правозахисників. У квітні минулого року він також доручив правоохоронцям вивезти ромів з міста до Закарпатської області. Тих, хто їхати відмовляється, очільник міста рекомендував “пакувати” в автобус. Через це щодо Марцінківа відкрили провадження, однак згодом закрили. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter