Меджліс оскаржить рішення про заборону його діяльності в ЄСПЛ

Дата: 30 Вересня 2016
A+ A- Підписатися

Рішення Верховного суду Російської Федерації про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу буде оскаржуватися в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ).

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат з фракції “Блок Петра Порошенко” Рефат Чубаров, передає Інтерфакс-Україна.

“Оскільки ми відгукнулися на заклики наших європейських партнерів і подали апеляційну скаргу у Верховний суд РФ, хоч і розуміли, чим це закінчиться; оскільки ми цей етап пройшли, то тепер наступним етапом буде подання до Європейського суду з прав людини”, – сказав він на прес-конференції в п’ятницю в Києві.

Чубаров зазначив, що терміни подачі позову в ЄСПЛ залежать від підготовки необхідних документів.

“У російській правовій системі ніяких формальних моментів у нас не залишилося вже, так що як можна швидше, по мірі підготовки вони будуть там”, – розповів нардеп.

Він поінформував, що Меджліс кримськотатарського народу буде продовжувати свою діяльність, незважаючи на заборону. “Ніхто не зможе за допомогою заборони діяльності Меджлісу заборонити боротьбу кримських татар за свої права”, – наголосив Чубаров.

Як відомо, у четвер Верховний суд РФ остаточно заборонив діяльність Меджлісу в Росії і в окупованому нею Криму.

Міжнародна організація Freedom House заявила, що криміналізація кримських татар поглиблює кризу з правами людини в Криму.

“Рішення суду про заборону Меджлісу є підтвердженням того, що в Криму відбуваються масові репресії щодо етнічної меншини”, – сказав Деніел Калингерт, в. о. президента.

“Теоретично, російська влада може тепер покарати всіх представників кримськотатарського народу за їхню культурну, соціальну і політичну активність. Це пародія на правосуддя, що також є свіжим прикладом порушення прав людини в Криму”, – заявив він.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter