Масова евакуація з Києва можлива у разі повного відключення електрики – КМДА

Дата: 06 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У Києві запланували евакуацію трьох мільйонів людей, які наразі залишаються в Києві, у разі повного відключення електромережі.

Про це розповів голова департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук в інтерв’ю The New York Times.

“Ми розуміємо, що якщо Росія продовжить такі атаки, ми можемо втратити всю систему електропостачання. Якщо не буде електрики, не буде води та каналізації. Тому зараз уряд та міська адміністрація вживають усіх можливих заходів для захисту нашої системи електропостачання”, – зазначив Ткачук.

Водночас, за його словами, наразі немає причин для виїзду людей з Києва, ситуація контрольована.

Ткачук уточнив, що влада отримає повідомлення за 12 годин про те, що мережа перебуває на межі збою. В такому разі влада проситиме людей виїхати з міста.

Як відомо, 5 листопада мер Києва Віталій Кличко заявив, що не виключає сценарію повного блекауту в Києві за відсутності електроенергії, тепла, води й зв’язку та закликає киян підготувати необхідні запаси, зокрема їжі та води, й продумати можливість тимчасового переїзду за місто.

Мер нагадав, що у Києві планують розгорнути близько тисячі пунктів обігріву, проте зазначив, що цього може виявитися недостатньо для тримільйонного міста.

“Якщо у вас є родичі й знайомі в передмісті Києва, де є окреме водопостачання, пічка, тепло, щоб тимчасово там перебувати, будь ласка, домовтеся на випадок поганого сценарію, щоб ви могли провести деякий час у своїх друзів чи знайомих”, – закликав Кличко.

Нагадаємо, наразі через пошкодження об’єктів електропостачання в усіх районах Києва відбуваються стабілізаційні відключення електрики, які сумарно тривають до 12 годин на добу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter