Малайзійські урядовці порадили жінкам “не пиляти” чоловіків під час карантину: за сексизм довелося вибачитись

Дата: 06 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство в справах жінок, сім’ї та суспільного розвитку Малайзії вибачилося за публікацію сексистських порад про те, як жінкам поводитися під час карантину, спричиненого епідемією коронавірусу. 

Про це повідомляє CNN.

Публікація з дискримінаційним плакатом на сторінці міністерства в інстаграмі

У березні малайзійська влада запровадила в країні карантин через поширення коронавірусу, зокрема в державі закрили школи та зупинили громадський транспорт. Через декілька тижнів після цього Міністерство в справах жінок, сім’ї та суспільного розвитку опублікувало в мережі плакати із закликами до жінок щодо запобігання хворобі з хештегом #WomenPreventCOVID19. Однак рекомендації урядовців містили в собі сексизм. 

“Намагайтеся не бурчати на свого чоловіка. Намагайтеся підходити до всього з гумором”, – радили посадовці жінкам, які залишилися на самоізоляції вдома.

Публікація плакатів із сексистським змістом обурила місцевих активісток, які нагадали урядовцям про те, що під час карантину в сім’ях підвищується рівень домашнього насильства, а тому поради фарбуватися та одягатися так, щоб подобатися чоловікам, є неприйнятними. 

Після хвилі невдоволення, яка пройшла в мережі, посадовці визнали свою провину. 

“Ми взяли до уваги численні коментарі щодо деяких порад для жінок, які рекламувалися за допомогою плакатів через наші акаунти в соціальних мережах. Використовуваний підхід полягав у тому, щоб поділитися методами та практиками для підтримання позитивних стосунків у сім’ї та під час фази роботи з дому”,пояснила генеральна директорка департаменту розвитку в міністерстві Ахма Хасан.

Після її слів плакати з дискримінаційними закликами видалили з міністерських платформ.

Нагадаємо, що у Франції кількість скарг у поліцію на домашнє насильство зросла на 30% під час карантину. Наразі не відомо, яка ситуація з домашнім насиллям під час карантину, запровадженого через коронавірус, склалася в Україні, однак відомо, що дві третини (67%) українок віком від 15 років зазнали психологічного, фізичного або сексуального насильства. Найчастіше кривдниками виступають партнери жертви. Майже три з десяти жінок (28%), у яких був партнер, кажуть, що вони зазнали фізичного або сексуального насильства з його боку. 

Усього за один місяць поточного року в Києві зафіксували понад 3300 звернень щодо домашнього насильства. Більшість цих повідомлень надійшло від жінок, однак про домашнє насильство розповідали й чоловіки. Також за неповний місяць на номер національної гарячої лінії з протидії домашньому та ґендерно зумовленому насильству надійшло понад 1700 дзвінків. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter