Майже чверть українців готові платити за доступ до медіа — опитування

Дата: 29 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

В Україні 23% користувачів новинних сайтів готові платити за доступ до улюблених медіа.

Про це свідчать результати щорічного дослідження USAID-Internews “Ставлення населення до медіа та споживання різних типів медіа 2022”, презентація якого відбулася 29 листопада в “Укрінформі”.

Джерело: faithbridgefostercare.org

Проте більшість з тих респондентів, хто не проти внесення плати, готові робити це за умови, якщо вартість послуги становитиме не більше ніж дві чашки кави — приблизно 60 гривень.

Головна причина не платити, згідно з дослідженням, — наявність великої кількості ресурсів, де можна безплатно отримати інформацію.

Дослідження виконане InMind на замовлення Internews у межах “Медійної програми в Україні” за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Проходило в чотири етапи — як загальнонаціональне опитування, так і фокус-групи. Період опитування — липень — вересень 2022 року.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що для пошуку новин українці, згідно з дослідженням USAID-Internews, переважно використовують соціальні мережі, а відсоток тих, хто користується телебаченням, продовжує зменшуватися.

Також опитування показало, що під час війни популярність регіональних медіа в Україні зросла. Зокрема, регіональні сайти стали вдвічі популярнішими серед споживачів новин, підвищивши показники з 27% минулого року до 55% — нинішнього.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter