Литва заборонила в’їзд Лукашенку

Дата: 20 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Міністерство закордонних справ Литви заборонило в’їзд до країни Олександру Лукашенку, якого звинувачують у нечесній перемозі на останніх виборах президента Білорусі.

Про це заявив глава відомства Лінас Лінкявічюс, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Delfi.

Країна також заборонила в’їзд ще 31 білоруському посадовцю. Міністр Литви не став розкривати весь список, але уточнив, що до нього потрапили посадові особи, які представляють ОМОН, КДБ і виборчу комісію.

Список уже передали на затвердження в МВС Литви.

Раніше Литва відмовилася визнавати результати виборів президента Білорусі, перемогу на яких, згідно з офіційними даними, здобув Олександр Лукашенко. Відповідне рішення ухвалив сейм республіки.

Нагадаємо, що вибори президента Білорусі пройшли 9 серпня. Офіційно їх виграв Олександр Лукашенко, однак опозиція стверджує, що результати білоруської ЦВК сфальсифіковано. Одразу після закінчення голосування сотні білорусів вийшли на вулицю та вимагали чесного підрахунку голосів, однак силовики почали жорстко розганяти їх.

За п’ять днів протесту в країні затримали близько 7 тис. осіб, зокрема іноземців. Згодом із СІЗО почали випускати затриманих, які розповідали про нелюдське поводження з боку силовиків, побиття, погрози зґвалтуванням тощо.

На одинадцятий день протестів у країні силовики почали знову розганяти мирні акції.

19 серпня саміт ЄС домовився про санкції щодо Білорусі, а також оголосив, що не визнає результатів виборів президента Білорусі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter