Лише 15% укриттів Києва повністю придатні до використання – Камишін

Дата: 10 Червня 2023
A+ A- Підписатися
Станом на ранок 10 червня перевірка укриттів у Києві показала, що лише 15% захисних споруд столиці придатні до використання без суттєвих зауважень.
 
Про це повідомив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

“472-й день Великої війни. 8-й день ревізії укриттів міста Києва. Субота. Прийняв звіт роботи комісії по перевірці укриттів Києва за вчорашній день. Станом на 8:00 ранку сьогоднішнього дня, комісія закінчила перевірку всіх 4655 укриттів Києва”, – зазначив міністр.

За результатами ревізії встановлено, що вільнодоступними в столиці є менше ніж половина укриттів – лише 44%. Доступ до ще 21% забезпечується протягом п’яти хвилин – зазвичай черговими, які відкривають укриття після оголошення тривоги.

Чиновник додав, що лише 15% придатні без суттєвих зауважень. Ще 50% технічно придатні, але їх треба упорядковувати.

На вихідних комісія працюватиме над зведенням даних та підготовкою звіту.

Як відомо, у столиці планують оснастити близько 3 тисяч укриттів та сховищ автоматизованою системою відкриття, щоб доступ до укриттів під час повітряної тривоги був гарантованим. Такі кодові системи вже розпочали тестувати в Дарницькому районі. Далі їх планують запровадити в усьому місті.

Наразі цією кодовою системою можна оснастити близько 3 тисяч укриттів та сховищ.

Раніше міська влада пообіцяла примусово відчиняти укриття приватної форми власності, якщо їхні власники в момент повітряної тривоги чи обстрілу самостійно не забезпечать доступу до споруд для населення. 

Нагадаємо, що внаслідок атаки російських військових на Київ у ніч на 1 червня загинули три жінки, серед яких дев’ятирічна дівчинка, а ще 14 людей отримали поранення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter