Лукашенко підписав закон, який розширює перелік підстав для заборони іноземних ЗМІ в Білорусі

Дата: 02 Липня 2023
A+ A- Підписатися

В Білорусі самопроголошений президент Олександр Лукашенко підписав закон, який обмежує роботу ЗМІ з інших країн у разі так званих “недружніх” дій цих країн.

Про це повідомляється на офіційному сайті самопроголошеного президента Білорусі.

Йдеться про Закон “Про зміну закону Республіки Білорусь “Про засоби масової інформації”.

Документ спрямований на вдосконалення механізмів захисту національних інтересів у медіасфері, а також розширення інструментів для реагування на недружні дії щодо Білорусі“, — зазначають у пресслужбі Лукашенка.

Згідно зі змінами передбачається можливість введення заборони на діяльність іноземних ЗМІ на території Республіки Білорусь “у разі прояву іноземними державами недружніх дій щодо білоруських ЗМІ”.

Законом також розширюється перелік підстав для анулювання свідоцтва про державну реєстрацію ЗМІ та обмеження доступу до інтернет-ресурсу, мережевого видання, новинного агрегатора.

Крім того, законом встановлюються вимоги щодо діяльності власників інтернет-ресурсів, які розповсюджують продукцію телевізійних та (або) радіомовних ЗМІ.

Нагадаємо, у рейтингу свободи преси від “Репортерів без кордонів” Білорусь посідає 157-ме місце зі 180, минулого року країна була на 153-му.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter