Ліміти НБУ в 150 тисяч гривень на місяць на перекази коштів між картками не стосуються волонтерів

Дата: 27 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

З 1 жовтня 2024 року Національний банк України тимчасово, на пів року, встановлює ліміт у 150 тис. грн на місяць для переказів фізичних осіб “з карти на карту”. 

Про це повідомляє Нацбанк. 

Фото з відкритих джерел

За словами банку, ліміт діятиме лише на вихідні перекази за всіма рахунками клієнта, відкритими в одному банку, на рахунки інших фізичних осіб.

Крім того, ліміт не застосовується до рахунків волонтерів, які відповідають критеріям, визначеним постановою, та осіб, щомісячні доходи яких з підтверджених джерел перевищують суму встановленого обмеження. А також у разі переказу коштів між власними рахунками клієнта, відкритими в одному банку, та до переказів юридичних осіб. Операції за реквізитами IBAN не обмежуються.

За даними НБУ, 98% банківських клієнтів здійснюють щомісяця перекази, які не перевищують вказану суму, отже встановлені обмеження в жодному разі не вплинуть на їхню фінансову активність.

Нагадаємо, раніше Національний банк України готував проєкт рішення про обмеження карткових переказів між фізичними особами. Планувалось, що ліміти на вихідні перекази можуть становити 100 тисяч гривень та 30 операцій на місяць для одного рахунку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter