Лесбійська родина з Росії, яка отримувала погрози після участі у рекламі супермаркету, виїхала за кордон

Дата: 03 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Лесбійська родина з Росії, яка брала участь у рекламній кампанії однієї з мереж супермаркетів, була вимушена поїхати з батьківщини через погрози. 

Про це у інстаграмі повідомила одна з учасниць рекламної кампанії на ім’я Юма.

Фото: інстаграм-сторінка yumalevel

Родина поїхала до Іспанії. Наразі жінки знаходяться там на відпочинку, однак повертатись до Росії не планують. 

“Ми в безпеці, ми відпочиваємо. Можна не ховати наше щастя бути сім’єю! Величезне спасибі тим, хто нас підтримав, хто ризикнув проявитися і висловити нам підтримку і хто підтримував у особисті (повідомлення. – Ред.)! Завдяки вам ми не здалися!” – написала жінка. 

Сім’я Аліни, Ксенії, Юми та Міли наприкінці червня стала героїнею рекламного матеріалу мережі продуктових супермаркетів. Публікація під заголовком “Рецепт сімейного щастя” з’явилася на сторінці компанії в інстаграмі та на сайті, однак через декілька днів, як стверджують власники мережі, через обурення громадськості їм довелось видалити матеріал та вибачитись. Після цього жінки почали отримувати погрози, зокрема фізичної розправи. 

“Для нас всіх це було важке випробування, ми всі в нелегкому психологічному стані. Але море, сонце і доброта лікують!” – написала на своїй сторінці в інстаграмі Юма. 

Родина Аліни, Ксенії, Юми та Міли наприкінці червня стала героїнею рекламного матеріалу мережі російських продуктових супермаркетів. Скріншот з сайту

Жінки не перші гомосексуальні громадяни РФ, яким доводиться тікати з власної країни через погрози та насильство. Цього року житель російського Санкт-Петербурга Ілля Бронський разом з партнером попросили притулку у Швейцарії, адже після інтерв’ю журналістам, в якому чоловік розповів про свою орієнтацію та позитивний ВІЛ-статус, йому почали погрожувати.

Зі словами “снідозний п*дор” на нього у переході напав невідомий та розбив йому ніс. Погрози після публікації інтерв’ю почали отримувати також рідні чоловіка. 

Нагадаємо, що в Україні ЛГБТ-люди також стають жертвами злочинів ненависті через ставлення оточення до їхньої орієнтації або ідентичності, однак правоохоронці не одразу бачать мотив упередження в таких випадках, навіть коли зловмисники не приховують цього. 

Нещодавно у Києві військовослужбовець державної охорони побив біля гей-клубу 22-річного хлопця. Постраждалий внаслідок інциденту опинився у лікарні з черепно-мозковою травмою і крововиливом у мозок. Нападника затримали.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter