Військовослужбовця держохорони, який побив хлопця біля гей-клубу, затримали

Дата: 02 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Правоохоронці затримали військовослужбовця Управління державної охорони (УДО), який напередодні побив біля гей-клубу у Києві 22-річного хлопця. Постраждалий внаслідок інциденту опинився у лікарні з  черепно-мозковою травмою і крововиливом у мозок. 

Про це повідомили у Київській міській прокуратурі.  

Скріншот з відео камер спостереження

Як написали слідчі, 1 серпня близько 7:40 поблизу кав’ярні на вул. Антоновича, 45, між 28-річним працівником УДО та 22-річним хлопцем на ім’я Євген “стався словесний конфлікт, у ході якого затриманий наніс потерпілому сильний удар кулаком в голову”.

На записі з камер спостереження, які потрапили у розпорядження журналістів видання “Обозреватель”, видно, що потерпілий з двома друзями стоїть на вулиці. В них умисно врізається нападник, який ішов повз у компанії ще одного молодика. Подруга Євгена знімає нападника на телефон, але зловмисник повертається та б’є Євгена, який закриває собою дівчину, в обличчя. Хлопець падає непритомним.

 

Після цього нападник вибиває з рук дівчини телефон та продовжує агресивно відганяти друзів Євгена, які намагаються підійти до потерпілого. Навколо хлопця скупчуються люди, зокрема молодик, який ішов з нападником, та пробують привести Євгена до тями. Потім до хлопця підходить нападник та штовхає його ногою. 

Наразі слідчі Голосіївського управління поліції розпочали кримінальне провадження за статтею “Умисне тяжке тілесне ушкодження”. Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. 

Нападнику може загрожувати від п’яти до восьми років позбавлення волі. У зв’язку із його посадою слідство у справі проводить Державне бюро розслідувань.

Відомо, що медики зробили потерпілому трепанацію черепа та ввели його в медикаментозну кому. 

Нагадаємо, що досі у своїй країні ЛГБТ-українці стикаються з дискримінацією в повсякденному житті та стають жертвами злочинів на ґрунті ненависті, які правоохоронці розслідують неохоче. Минулого року в Києві студента побили через те, що вивісив веселковий прапор на балконі гуртожитку. До цього в Житомирі група молодиків зґвалтувала, пограбувала та катувала 19-річну трансгендерну людину.

Активісти вимагають від парламенту підтримати законопроєкт №5488, який має на меті криміналізувати злочини щодо ЛГБТ. 

ZMINA докладно розповідала, що пропонують автори ідеї. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter