Російська мережа супермаркетів вибачилася за те, що показала в рекламі лесбійську родину

Дата: 05 Липня 2021
A+ A- Підписатися

У Росії мережа супермаркетів була вимушена вибачитися та видалити рекламну публікацію, участь у якій узяла лесбійська родина. 

Про це йдеться в повідомленні на сайті компанії “ВкусВилл”.

Скріншот із сайту

Публікація під заголовком “Рецепт сімейного щастя” з’явилася на сторінці компанії в інстаграмі та на сайті 30 червня. Серед фотографій різних родин була й світлина Аліни, Ксенії, Юми та Міли.

“Для нас важливо було показати, що можна бути щасливими навіть усупереч гомофобії. Щасливою, як усі інші щасливі сім’ї. Я отримала таку величезну кількість поздоровлень і підтримки після цієї реклами, що розумію, що це було не дарма. І я дуже вдячна людям зі “ВкусВилл” за їхню розсудливість і сміливість”,розповіла мама однієї з героїнь публікації журналістам. 

Бренд, вочевидь, хотів долучитися до прайд-місяця, який у світі відзначають у червні, та в такий спосіб висловити свою підтримку ЛГБТ-людям. Російські журналісти називали цей випадок першим у країні, де з 2013 року карають за так звану “пропаганду гомосексуалізму серед неповнолітніх”. Раніше вже були випадки, коли реклама, де лише згадують ЛГБТ-людей, спричиняла невдоволення російських посадовців, які посилаються саме на цей закон, щоб почати перевірку та накласти штраф. 

Водночас на телебаченні та в мережі в країні час від часу з’являються гомофобні ролики, за допомогою яких рекламують, наприклад, морозиво або голосування за поправки до конституції. 

Текст на сайті компанії “ВкусВилл” маркували позначкою “+18”, як того вимагає російське законодавство, проте згодом його та публікацію в соцмережах видалили.

“На цьому місці була стаття, яка боляче зачепила почуття великого числа наших покупців, співробітників, партнерів і постачальників. Ми шкодуємо, що так вийшло, і вважаємо цю публікацію своєю помилкою, що стала виявом непрофесіоналізму окремих співробітників. Мета нашої компанії – дати можливість нашим покупцям щоденно отримувати свіжі й смачні продукти, а не публікувати статті, які є відбиттям будь-яких політичних чи соціальних поглядів. Жодним чином ми не хотіли стати джерелом розбрату і ненависті. Просимо щире вибачення у всіх своїх покупців, співробітників, партнерів і постачальників”, – йдеться зараз на сторінці, де раніше була публікація. 

Нагадаємо, що цього року житель російського Санкт-Петербурга попросив притулку у Швейцарії, адже після інтерв’ю журналістам на батьківщині, в якому він розповів про свою орієнтацію та позитивний ВІЛ-статус, йому почали погрожувати. На чоловіка зі словами “снідозний п*дор” напав у переході невідомий та розбив йому ніс. Погрози після публікації тексту почали отримувати також рідні чоловіка. 

Досі й в Україні ЛГБТ-люди стають жертвами злочинів ненависті через ставлення оточення до їхньої орієнтації або ідентичності, однак правоохоронці не одразу бачать мотив упередження в таких випадках, навіть коли зловмисники не приховують цього. Минулого року в Києві студента побили після погроз через те, що він вивісив веселковий прапор на балконі гуртожитку.

Раніше ZMINA розповідала про те, як відбуваються розслідування злочинів ненависті в Україні, а також про те, як працюють із цією ж категорією справ у Німеччині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter