У Києві чоловік напав у кінотеатрі на двох лесбійок

Дата: 23 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

У київському кінотеатрі чоловік напав на лесбійську пару. 

Про це повідомили на сторінці “КиївПрайду”.

СКОЄНО НАПАД НА ДІВЧИНУ, ЯКА РАЗОМ ЗІ СВОЄЮ ПАРТНЕРКОЮ ВІДВІДАЛА ОДИН ІЗ КИЇВСЬКИХ КІНОТЕАТРІВ

СКОЄНО НАПАД НА ДІВЧИНУ, ЯКА РАЗОМ ЗІ СВОЄЮ ПАРТНЕРКОЮ ВІДВІДАЛА ОДИН ІЗ КИЇВСЬКИХ КІНОТЕАТРІВ Жертвами нападу стали nastiabusia та Maria Morenina.19 жовтня у кінотеатрі ТЦ «Космополіт» після вечірнього сеансу пара пішла у вбиральню , але за ними побіг чоловік. Він звернувся до Марії зі словами «Пацанчик, тебе тут не место» (рос.). За словами Анастасії це і стало причиною нападу, адже чоловік вважав, що Марія – це хлопець та їй не місце у жіночому туалеті.Коли Марія особисто відповіла йому, що вона дівчина, справа перейшла до сварки та бійки, чоловік став чинити агресію. Він почав волокти за руку Марію, згодом скрутив її, перевернув через себе і вдарив голову об кахель. У Марії забої голови, шиї та вуха. На щастя, кровотечі не було, проте є підозра на струс мозку, це має визначити комп’ютерна томографія голови, яку має пройти Марія. Усі побої зняті лікарями, заява у поліцію складена. Закликаємо Національну поліцію України швидко та ефективно розслідувати цю справу, а Верховну Раду України та Кабінет Міністрів України якнайшвидше запровадити дієве законодавство про злочини на ґрунті ненависті, відповідно до їх зобов’язань в рамках Національної стратегії з прав людини. ❗ ПРОСИМО МАКСИМАЛЬНОГО РЕПОСТУ, ЩОБ ЗНАЙТИ НАПАДНИКА. Якщо ви маєте будь-яку інформацію, пишіть нам або постраждалим у дірект. Нагадуємо, що НАША боротьба не закінчена, вона тільки починається. Все бесповоротно буде Прайд ✊Національна поліція УкраїниВолодимир ЗеленськийOleksiy Honcharuk

Gepostet von KyivPride am Mittwoch, 23. Oktober 2019

Напад стався 19 жовтня в кінотеатрі торгово-розважального театру “Космополіт”. Після завершення сеансу Марія та Анастасія йшли до вбиральні, але згодом одну з них зупинив невідомий чоловік. 

“Пацанчику, тобі тут не місце”, – сказав він до одної. 

Чоловік сплутав одну з дівчат із хлопцем, і це, за словами жертв нападу, стало причиною агресії. 

“Він почав волокти за руку Марію, згодом скрутив її, перевернув через себе і вдарив головою об кахель. У Марії забої голови, шиї та вуха”, – розповіли деталі нападу на сторінці “КиївПрайду”.

На місце події викликали швидку та поліцію, яка прийняла заяву про напад. Наразі комп’ютерна томографія голови, яку повинна пройти Марія, має показати, чи є у дівчини струс мозку.  

Як відомо, досі ЛГБТ-українці не можуть відчувати себе в безпеці у власній країні та стикаються з дискримінацією в навчанні, роботі та звичайному житті.

Нещодавно п’ятеро невідомих молодиків побили ветерана АТО Василя Давиденка, який другим в історії української армії зробив камінг-аут.  Поліція попередньо кваліфікувала справу за статтею щодо розпалювання ворожнечі та дискримінації. Експерти кажуть, що цей випадок може стати прецедентом, адже поліція та прокуратура з власної ініціативи ще ніколи не кваліфікували напади на ЛГБТ-людей за цією статтею. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter