Київський хмарочос підсвітили кольорами ЛГБТ-веселки

Дата: 06 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

У Києві будівлю ТРЦ “Гулівер” тиждень підсвічуватимуть кольорами ЛГБТ-веселки. 

Про це повідомили в “КиївПрайді”. 

?️‍? ТРЦ «Гулівер» протягом тижня світитиметься прайд-прапором на честь ПрайдМісяця2020 у Києві. Щовечора з 5 по 11…

Опубліковано KyivPride Понеділок, 5 жовтня 2020 р.

Інсталяцію приурочили до “Прайд-місяця-2020”. Веселковий прапор з’являтиметься на 141-метровому хмарочосі, що посідає друге місце в списку найвищих будинків України, кожні п’ять хвилин з 5 до 11 жовтня. Акція завершиться у Всесвітній день камінг-ауту. Додатково на будівлю транслюють слоган “Бути різними добре разом”. 

“Прайд-прапор – символ гордості, сили голосу та прийняття людей такими, якими вони народилися. Сподіваємося, вид райдужного стяга ще раз нагадає киянам та киянкам: у любові немає меж”, – наголосили активісти. 

Нагадаємо, що досі у своїй країні ЛГБТ-українці також стикаються з виявами дискримінації в навчанні, роботі та звичайному житті.Так, наприклад, нещодавно в Житомирі група осіб зґвалтувала, пограбувала та катувала 19-річного трансґендерного хлопця. Однак поліція наразі розслідує справу лише за статтею “Грабіж”.

Також праворадикальні організації регулярно нападають на заходи, пов’язані з ЛГБТ-тематикою. Нещодавно Омбудсман Людмила Денісова закликала правоохоронців розслідувати правопорушення, вчинені угрупованням “Традиція і порядок”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter