Київська міськрада та адвокати загиблого активіста Романа Ратушного виграли апеляцію щодо землі у “Протасовому Яру”

Дата: 07 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Північний апеляційний господарський суд задовольнив апеляційні скарги Київської міської ради та громадської організації “Захистимо Протасів Яр” про встановлення сервітутуі Право користування чужою земельною ділянкою на ділянці, яка є частиною ландшафтного заказника “Протасів Яр”.

Про це повідомили активісти організації на своїй сторінці у фейсбуку.

Фото: з фейсбук-сторінки ГО “Захистимо Протасів Яр”

Суд, за їхніми словами, дозволив відвідувачам заказника проходити територією, що належить ТОВ “Протасів Яр”, та входити в заказник.

“Це було можливо і до судового рішення, тому що власник землі цьому не перешкоджав. Проте тепер це юридично закріплене право”, – йдеться в повідомленні.

Також суд закрив провадження за зустрічним позовом: ТОВ “Протасів Яр” просив скасувати рішення про створення заказника в частині, що стосувалось включення до його складу землі підприємства. Суд погодився, що ці вимоги мають розглядатись в іншому суді.

Активісти припускають, що відповідач, ймовірно, подасть касаційну скаргу і справу розглядатиме Верховний Суд. Крім того, в адміністративному суді розглядають аналогічну справу про часткове скасування рішення щодо створення заказника. 

Нагадаємо, торік Київська міська рада створила заказник на обох схилах Протасового Яру. Зберегти територію від забудови в пам’ять про Ратушного обіцяв мер Києва Віталій Кличко під час прощання з загиблим активістом.

Ратушний спочатку брав участь в акціях протесту проти забудови Протасового Яру, потім став головою ініціативи, а невдовзі й громадської організації “Захистимо Протасів Яр”.

Активіст загинув 9 червня 2022 року в бою під Ізюмом. З першого дня повномасштабного вторгнення Росії він брав участь у боях під Києвом, а потім у складі 93 ОМБр “Холодний Яр” звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом на Харківщині.

Одна з вулиць столиці — колишня Волгоградська в Соломʼянському районі — тепер має ім’я Романа Ратушного.

Про життя та діяльність Романа, а також спогади про нього — в матеріалі ZMINA: “Удар під дих цілому поколінню”: друзі та однодумці — про загибель на війні київського активіста Романа Ратушного

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter