Курсанта, який облив за тисячу гривень фарбою пам’ятник Бандері у Львові, визнали винним умовно

Дата: 03 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Галицький райсуд Львова визнав чоловіка винним в оскверненні пам’ятника Степанові Бандері у місті. 

Відповідне рішення суд ухвалив 26 січня.

Фото: zaxid.net

Пам’ятник Бандері у Львові відкрили у жовтні 2007 року. Відтоді біля нього постійно перебувала поліцейська охорона, яку згодом прибрали, замінивши відеокамерами на площі.

5 лютого 2021 року опівночі двоє облили пам’ятник червоною фарбою. 

Згодом виявилось, що один з них – курсант, який уклав у 2018 році контракт. Його зарахували до академії за спеціальністю “Військове управління (Сухопутні війська)”. Він, за даними слідства, запропонував облити фарбою пам’ятник своєму знайомому, щодо якого матеріали виокремили в інше провадження. 

За облиття їм запропонували дві тисячі гривень, які вони розділили навпіл. 

“Своїми умисними діями вони спричинили шкоду моральним засадам суспільства в частині пошани до загиблих борців за незалежність та суверенітет України та заподіяли майнову шкоду Галицькій районній адміністрації Львівської міської ради”, – йдеться у вироку суду. 

Хлопець свою провину визнав. Умовне йому дали поміж іншого через участь у “35 окремому добровольчому загоні самооборони Березняки” та через те, що він є учасником бойових дій. Сторони уклали угоду про визнання винуватості.

У підсумку хлопця умовно визнали винним та призначили покарання у виді 4 років позбавлення волі з іспитовим строком в один рік. 

Нагадаємо, що наприкінці минулого року у Сербії невідомі розмалювали літерами Z мурал із Лесею Українкою. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter