Кримчани можуть онлайн консультуватись у сімейних лікарів Херсонщини

Дата: 17 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Для громадян України, які живуть у тимчасово окупованому Криму, з’явилася можливість отримати онлайн-консультації в лікарів у Херсонській області.

Як пояснюють у Представництві президента України в АРК, кримчани можуть підписати декларацію із сімейним лікарем дистанційно і щодня мати доступ до консультацій онлайн.

“Для цього не обов’язково перетинати адміністративний кордон і відвідувати лікарню в Херсонській області для підписання паперової декларації. Достатньо підписати її в онлайн-режимі, просто зателефонувавши й отримавши контакти вашого сімейного лікаря”, – мовиться в повідомленні. 

Наразі ця послуга доступна тільки в Херсонській області, утім у представництві президента запевняють, що органи влади працюють над системним розв’язанням питання доступу до онлайн-послуг громадян, які живуть на окупованих територіях. 

Гаряча лінія для кримчан у Херсонській обласній державній адміністрації з питань медичних послуг: +38 099 350 97 28 (Viber, Telegram, WhatsApp). За цим номером кримчани можуть отримати консультацію і контактні дані сімейного лікаря.

Нагадаємо, раніше міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков повідомив, що українська влада готова розгорнути гуманітарні табори на адмінкордоні з Кримом через погіршення ситуації з поширенням коронавірусної інфекції та дефіцитом ліків на півострові.

Після цього перший віцеспікер підконтрольного Кремлю парламенту Криму Юхим Фікс заявив, що Криму і його жителям не потрібна допомога Києва в боротьбі з коронавірусною інфекцією.

За минулу добу в Криму зафіксували щонайменше 427 випадків зараження коронавірусною інфекцією і Севастополь – 76, АР Крим – 351.. Окупаційна влада повідомляє про 13 померлих від цієї хвороби і Севастополь – п'ять випадків, АР Крим – вісім.

Голова правління Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник заявила, що Росія не захистила людей в умовах пандемії і до того ж створила умови для поширення інфекції, організовуючи, зокрема, мілітаристські заходи. 

Кримська правозахисна група неодноразово стверджувала, що Росія спеціально занижує кількість померлих від коронавірусу. Це також правозахисній організації підтвердили кримські медики. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter