Крим перетнув позначку у 800 нових хворих на коронавірус на добу

Дата: 09 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму за минулу добу виявлено 803 випадки коронавірусної інфекції, що є рекордом за весь час пандемії. 

Про такі дані повідомляє незаконне “міністерство охорони здоров’я Республіки Крим”.

Минулої доби від COVID-19 померло 18 осіб, а за весь час пандемії – 3 159.

Загалом окупаційна влада на півострові каже про 103 638 виявлених позитивних на цю інфекцію за весь час пандемії. 

Нагадаємо, міжнародні організації не можуть підтвердити правдивість даних окупаційної влади півострова. Кримські правозахисники неодноразово стверджували, що Росія спеціально занижує кількість померлих від коронавірусу. Це також правозахисній організації підтвердили кримські медики. 

На півострові не продовжили режим неробочих днів у регіоні після 7 листопада. 

У вересні Кабінет Міністрів України ухвалив зміни до постанови, що встановлюють нові карантинні правила для запобігання поширенню COVID-19. Зміни також зачепили перетин адміністративного кордону Криму з материковою частиною України.

Міністерство охорони здоров’я України пропонує кримчанам вакцинуватися на материковій частині країни препаратами, що вже пройшли сертифікацію ВООЗ, у шести пунктах у Херсонській області.

На початку вересня Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України оприлюднило мапи з маршрутами та адресами пунктів вакцинації проти COVID-19 для кримчан, які перетинають адміністративний кордон з материковою Україною через КПВВ “Чонгар” і “Каланчак”. Також детальну інструкцію, як кримчани можуть вакцинуватися на підконтрольній Україні території, розробили правозахисники “Крим SOS”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter