Косово збільшило кількість українських журналістів та їхніх родин, яким можуть надати тимчасове житло

Дата: 15 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Косовський уряд вирішив збільшити кількість українських журналістів і їхніх родин, яким може надати тимчасове житло в країні, у зв’язку з вторгненням Росії в Україну.

Про це повідомляє видання Koha.

Фото: Depositphotos

Як зазначається, уряд під керівництвом премʼєр-міністра Альбіна Курті схвалив поправку до рішення 2022 року, що передбачає збільшення кількості українських журналістів, яким надають тимчасове житло.

“Кількість українських журналістів буде збільшена, разом із близькими членами їхніх сімей, яким Республіка Косово надасть тимчасовий захист”, – заявив Курті під час урядового засідання.

У 2022 році уряд ухвалив рішення прийняти 20 українських журналістів, проте наразі в Косові перебувають лише 13 з них.

Заступник міністра внутрішніх справ Блерім Гашані розповів про забезпечення житлом українських журналістів, але не уточнив, чи збільшиться їхня кількість.

“Косово продовжує проявляти міжнародну солідарність у захисті прав людини, надаючи тимчасовий захист українським журналістам та їхнім родинам, які постраждали від війни в Україні. Тимчасовий захист буде надано згідно із законом про притулок і набуде чинності одразу після ухвалення цього рішення”, – зазначив Гашані.

Він також наголосив, що під час перебування в Косові журналісти повинні дотримуватися законів країни та користуватися всіма правами, які ці закони гарантують.

Нагадаємо, що у серпні 2022 року у Косові на кордоні із Сербією за підозрою в шпигунстві на користь РФ затримали російську пропагандистку, кореспондентку “Комсомольської правди” Дар’ю Асламову. Згодом її оголосили персоною нон грата на 5 років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter