У Косові затримали російську журналістку, яку підозрюють у шпигунстві на користь РФ. Її оголосили персоною нон грата

Дата: 07 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У Косові на кордоні із Сербією за підозрою в шпигунстві на користь РФ затримали російську пропагандистку, кореспондентку “Комсомольської правди” Дар’ю Асламову. Згодом її оголосили персоною нон грата на 5 років.

Про це повідомляють  Reuters, “Радіо Свобода” з посиланням на міністра внутрішніх справ країни Джеляла Швечла.

Дар’я Асламова. Джерело: “Комсомольська правда”

Сьогодні Дар’ю Асламову затримали на прикордонному переході на півночі країни. Багато країн довели, що вона займалася шпигунством на користь російської військової розвідки й діяла під виглядом журналіста. Вона також брала участь у війні в Україні, поширюючи пропаганду вторгнення Росії в Україну“, – зазначив міністр внутрішніх справ.

Джеляль Швечла також сказав, що в деяких країнах Асламовій заборонено в’їзд. Вона працює в  пропагандистському російському ЗМІ “Комсомольська правда” як “спецкор відділу міжнародної політики”.

За словами посадовця, владі Косова  відомо про її діяльність, а спроба Асламової проникнути до Косова збігається в часі з подіями на півночі країни й доводить російський слід та пропаганду, спрямовані на дестабілізацію в країні.

Швечла опублікував у фейсбуку фото Асламової з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим та з президентом Сирії Башаром Асадом.

Згодом він повідомив, що російську пропагандистку оголосили персоною нон грата на 5 років. 

Я, як міністр внутрішніх справ, у межах своїх повноважень на підставі статей 17 і 66 А закону про іноземців, оголосив Дар’ю Асламову небажаною особою в Республіці Косово. В’їзд цій особі заборонено на п’ять років на територію Республіки Косово”, – зазначив міністр.

Він додав, що кожен, хто з певними цілями намагається дестабілізувати Косово, зіткнеться з “силою законів”.

Російське видання “Комсомольська правда” заявило, що Асламова працювала над “спецрепортажем, пов’язаним зі зростанням напруги між Сербією та Косовом”.

Сама Асламова згодом вийшла на зв’язок з редакцією та повідомила, що її відпустили й вона перебуває у місті Рашка на сербсько-косовському кордоні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter