Конкурсна комісія обрала главу Одеського управління НАБУ, який фабрикував “порносправу” проти правозахисника

Дата: 15 Січня 2017
A+ A- Підписатися

Конкурсна комісія рекомендувала Дмитра Руденка на посаду глави Одеського  теруправління Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Про це повідомили у НАБУ, передає видання “Українська правда”.

Раніше видання Думская.net інформувало, що Руденко очолив Одеське теруправління НАБУ за підсумками конкурсу. 

За даними ж НАБУ, Руденко лише рекомендований комісією до призначення. Наразі він має пройти спецперевірку та поліграф.

“Конкурсна комісія, до складу якої входять представники громадянського суспільства, не призначає на посади в НАБУ, а лише рекомендує до призначення переможця конкурсу. Перед призначенням на посаду переможець конкурсу має пройти спеціальну перевірку та поліграф”, – зазначили в НАБУ. 

“Остаточне рішення про призначення Дмитра на посаду або оголошення нового конкурсу прийматиме директор НАБУ з урахуванням результатів конкурсу та у тому числі – інформації зі ЗМІ”, – зауважили в НАБУ.

Як зауважує “Думская”, у 2010-2011 роках Дмитро Руденко, перебуваючи на посаді начальника відділу слідчого управління УМВС України у Вінницькій області, переслідував правозахисника Дмитра Гройсмана у так званій кримінальній “порносправі”. 

“Руденко звинуватив главу Вінницької правозахисної групи у поширенні порнографії і нарузі над державними символами… Гройсмана згодом повністю виправдали, але до цього він не дожив, померши за тиждень до оголошення вироку”, – зазначає  видання.

Пізніше стосовно Руденка та низки інших співробітників міліції було відкрито кримінальне провадження за статтею про перевищення службових повноважень.

Раніше кандидат на посаду в НАБУ очолював Хмельницьке відділення поліції Калинівського відділу ГУНП у Вінницькій області, до цього працював слідчим, загалом у системі МВС – з 2002 року. Має три вищі освіти – дві юридичні і одну – за спеціальністю “Облік і аудит”.

Згідно з декларацією, Руденко та члени родини мають три квартири, три авто – “Тойота Камрі” 2006 року, “Мерседес Е320” 2002 року і Citroen C4 2012 року, готівкою зберігає 106 тисяч доларів.

Як зазначив актвіст Автомайдану Олексій Гриценко, наступного тижня Рада громадського контролю запросить Руденка на своє засідання, “щоб поставити питання саме по цьому факту і, можливо, ще по якихось, і буде публічна позиція Ради”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter