Комітет з питань свободи слова засудив тиск на “Суспільне”

Дата: 10 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Комітет Верховної Ради з питань свободи слова засудив тиск на суспільне мовлення та закликав сприяти його розвитку відповідно до стандартів Євросоюзу.

Про це повідомив голова комітету Ярослав Юрчишин, спираючись на відповідне одноголосне рішення, яке було ухвалене на засіданні комітету.

Фото: “Суспільне новини”

Як свідчить запис засідання комітету, рішення прийняли у відповідь на звернення голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Миколи Чернотицького щодо атак на незалежне суспільне мовлення та спроб підриву європейської інтеграції України.

Комітет свободи слова вирішив долучитися до заяви Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики й звернутись до РНБО, щоб отримати роз’яснення щодо поставлених головою НСТУ питань.

Комітет також звертається до всіх органів влади та посадових осіб щодо неприпустимості тиску на суспільний мовник і закликає представників влади сприяти роботі “Суспільного”.

Раніше Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики розглянув звернення суспільного мовлення щодо тиску й поширення “токсичних наративів” про медіакомпанію з боку нардепки Мар’яни Безуглої. Було ухвалено дві заяви: перша — про недопустимість тиску на “Суспільне” та надання йому повного фінансування, згідно з законом, друга — про необхідність дотримання принципів свободи слова щодо всіх медіа, аби громадяни мали доступ до верифікованої інформації.

Нагадаємо, раніше журналістська спільнота “Медіарух” закликала припинити тиск на суспільне мовлення, зберегти за ним вечірні прайми телемарафону та перестати робити спроби ще більше урізати фінансування.

А також Комісія з журналістської етики виступила із заявою, в якій висловила свою підтримку Національній суспільній телерадіокомпанії України. Приводом для заяви стали “випади щодо суспільного мовника зі сторони окремих народних депутатів, а також з’явилася інформація про прагнення виключити суспільного мовника з праймтайм-ефірів “Єдиного марафону”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter