Командир маріупольських морпіхів звернувся до Ілона Маска, аби той допоміг евакуювати захисників міста

Дата: 12 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Командир 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергій Волина звернувся до бізнесмена Ілона Маска з проханням допомогти евакуювати українських захисників з території заводу “Азовсталь”. 

З таким закликом він виступив у твіттері. 

Задля звернення до бізнесмена Волина створив обліковий запис у соцмережі. 

“Кажуть, ти був телепортований з іншої планети, щоб навчити людей вірити у неможливе. Наші планети знаходяться поряд, тому що я живий там, де практично неможливо вижити. Допоможи нам вийти з “Азовсталі” до третьої країни. Якщо не ти, то хто? Підкажи”, – написав він.

На момент написання новини допис Волини зібрав понад 12 тисяч ретвітів, в яких користувачі соцмережі закликають Маска врятувати захисників Маріуполя. Бізнесмен поки на заклик не відповів. 

Українські військові, які утримують позиції на “Азовсталі”, вже не вперше звертаються до світу з проханням допомогти евакуювати їх з території підприємства, заблокованої росіянами. Волина навіть звертався до Папи Римського Франциска листом, в якому назвав “Азовсталь” пеклом на землі. 

Українські захисники просять допомогти реалізувати процедуру екстракції, що передбачає переміщення з підконтрольної ворогові території до безпечної зони й не має нічого спільного зі здаванням у полон. 

ZMINA розповідала про декілька прикладів екстракції. 

Нагадаємо, що, за словами президента Володимира Зеленського, політичне керівництво України застосовує всі можливі дипломатичні інструменти, щоб визволити з “Азовсталі” поранених військових, однак Росія блокує можливі варіанти евакуації.

До цього, за даними генерального секретаря ООН Антоніо Гутерреша, з “Азовсталі” та інших районів Маріуполя евакуювати вдалося понад 600 цивільних.

Фотографія обкладинки: фейсбук-сторінка Сергія Волини 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter