Колишнього співробітника СБУ, який перейшов на бік терористів, засудили до 10 років в’язниці

Дата: 11 Січня 2022
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд міста Чернівці заочно засудив до 10 років позбавлення волі колишнього співробітника СБУ, який працював на боці терористичної організації “ДНР”.

Про це йдеться в повідомленні пресцентру СБУ.

Фото з відкритих джерел

“Вирок стосується уродженця Донецька, який у липні 2014 року добровільно приєднався до незаконного збройного формування “Макіївський міський відділ Міністерства державної безпеки ДНР”. Він є колишнім співробітником Служби безпеки України. Має спеціальну освіту, професійні навички, фізичну, військову та оперативну підготовку“, – повідомляє пресцентр СБУ.

Зловмисник вів підривну діяльність, спрямовану на протидію Збройним силам України, СБУ та іншим формуванням, залученим до проведення антитерористичної операції й операції Об’єднаних сил на території Донецької області.

Терорист активно вербував цивільне населення до “МДБ ДНР” та для збору інформації про учасників АТО й ООС.

Однією з особливостей “служби” засудженого було переслідування місцевих жителів за нібито сприяння правоохоронним та іншим державним органам України.

Суд визнав зловмисника винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України, і призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі засуджений переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької області, його оголошено в розшук.

Нагадаємо, на початку 2022 року Міський суд Праги засудив до 21 року позбавлення волі за тероризм громадянина Чехії Мартіна Сукупа, який воював на боці проросійських бойовиків на Донбасі. 

44-річний Мартін Сукуп, як зауважують чеські медіа, служив в армії країни до звільнення 1997 року. Слідчі довели, що чоловік вирішив поїхати до України 2014-го та приєднався до так званої “ДНР”.  Принаймні до 2018 року він був командиром танкової роти, а також керував артилерійською батареєю.

Сукуп брав участь у боях за Краматорськ і Горлівку та активно розповідав про свою діяльність у соцмережах. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter