Колишній адвокат Януковича Бабіков може очолити ДБР

Дата: 16 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Перший заступник директора ДБР та колишній адвокат президента Віктора Януковича Олександр Бабіков може стати виконувачем обов’язків директора бюро.

Про це в інтерв’ю “Українській правді” розповів виконувач обов’язків директора Держбюро розслідувань Олександр Соколов.

Соколов розповів, що, згідно із законодавством, у разі відсутності директора повноваження очільника ДБР виконують перший заступник, заступники почергово по 60 днів. 

“На момент, коли Венедіктову було призначено, Бабіков перебував у відпустці за сімейними обставинами чи на лікарняному, я вже не пам’ятаю. Не було його тиждень. Я був сам. Зібрав юристів, зібрав кадри. Бабіков у відпустці. Його як? Відзивати? А хто має відзивати, Венедіктова вже призначена, вона не може підписувати накази”, – розповідає Соколов. 

Через те що Бабіков перебував у відпустці, посаду директора ДБР тимчасово обіймає Соколов, однак скінчитися це має через 60 днів, а тому далі очолити відомство зможе колишній адвокат Віктора Януковича. Проте це відбудеться, тільки якщо не оберуть інших заступників.

За словами Соколова, обрати нового директора ДБР зможуть, коли розв’яжуть питання формування конкурсної комісії, яка має складатися з дев’яти членів, обраних Верховною Радою, президентом та Кабміном. 

“Наскільки мені відомо, Верховна Рада вже визначилась із кандидатами, однак вони не проголосували через пандемію. Президент також наче мав визначені кандидатури, я не всіх пам’ятаю. По міжнародних організаціях узагалі незрозуміло. Ми ще розмовляли з Гончаруком, він казав, що “зараз ми включимось, усе буде”. А тут – Шмигаль, пандемія. Наскільки мені відомо, це питання зараз у площині МЗС, оскільки Кулеба спілкується з цими міжнародними організаціями, хто готовий надати своїх представників”, – розповів він.

Соколов також додав, що подаватиме свою кандидатуру на конкурс: 

“Спробую – чому ні. Я вважаю, що я не найгірша кандидатура. Я вже багато розумію, що тут у ДБР”.

Як відомо, наприкінці січня заступниками директора Державного бюро розслідувань стали Олександр Соколов та Олександр Бабіков. Останній відомий тим, що працював у юридичній фірмі Aver Lex, яка захищала експрезидента Віктора Януковича. Після призначення Бабіков намагався спростувати інформацію активістів про зв’язки з Януковичем, проте згодом на підтвердження слів активістів з’явилися документи. 

Нещодавно НАЗК повідомило, що заступник голови ДБР Бабіков справді захищав Януковича.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter