Колумбія направить ноту протесту Росії через обстріл своїх громадян у Краматорську

Дата: 29 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Колумбія направить ноту протесту через поранення трьох своїх громадян внаслідок ракетної атаки Росії на Краматорськ Донецької області.

Про це 29 червня повідомив президент країни Густаво Петро у твіттері.

Наслідки ворожої атаки на Краматорськ 27 червня 2023 року. Джерело: Нацполіція України

“Росія напала на трьох беззахисних колумбійців, тим самим порушивши протоколи війни. МЗС має вручити дипломатичну ноту протесту. Ми чекаємо на повернення Серхіо, Гектора та Каталіни до своїх домівок”, — написав він.

Нагадаємо, що в Краматорську внаслідок ракетної атаки Росії 27 червня постраждали троє колумбійців — письменник Ектор Абад, політик Серхіо Харамільо та журналістка Каталіна Гомес. Під час обстрілу вони обідали в ресторані з українською письменницею Вікторією Амеліною.

Всі отримали поранення. За даними PEN Ukraine, українську письменницю шпиталізували. 

“Поруч із нею фахові лікарі, її рідні та друзі. У неї є все необхідне, потреби у зборі додаткових коштів немає. Про подальші новини й потреби ми будемо обов’язково вас інформувати з дозволу рідних”, — йдеться в повідомленні організації у фейсбуку.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Краматорську на Донеччині під час російського обстрілу 27 червня поранено двох іноземних медійниць – британську фотографку-фрилансерку Анастасію Тейлор-Лінд та журналістку з Латинської Америки Каталіну Гомес.

Організація Aquanta Ucraina (“Тримайся, Україно” – група підтримки України в Латинській Америці) повідомила у фейсбуку, що під час обстрілу Краматорська легкі поранення отримали троє громадян Колумбії. Серед них – журналістка Каталіна Гомес, а також засновник організації, колумбійський депутат Серхіо Харамільйо та письменник Ектор Абад.

Серйозні ушкодження отримала українська письменниця, яка супроводжувала їх.

Росіяни завдали двох ракетних ударів по Краматорську ввечері 27 червня. Одна з ракет влучила в заклад харчування, де було велике скупчення людей. Загинули 12 людей, 65 постраждали. Врятовано 11 осіб.

Друга ракета влучила в селище Біленьке.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter