Під час обстрілу Краматорська поранено двох іноземних медійниць

Дата: 28 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У Краматорську на Донеччині під час російського обстрілу 27 червня поранено двох іноземних медійниць – британську фотографку-фрилансерку Анастасію Тейлор-Лінд та журналістку з Латинської Америки Каталіну Гомес.

Про це пише Інститут масової інформації з посиланням на іноЗМІ та повідомлення в соцмережах.

Розбір завалів зруйнованого росіянами кафе в Краматорську. Джерело: ДСНС України

Анастасія Тейлор-Лінд розповіла The New York Times, що вона обідала в кафе в центрі міста о 19.30. Там було досить людно. Заклад мав зачинятися приблизно за пів години.

За її словами, вона почула “гуркіт”, потім стався вибух.

“Я відчула гаряче повітря та звук розбитого скла й уламків, що летіли, стукотіли”, – розповіла фотографка.

Вона та її колега пішли до підвалу, побоюючись нової атаки, обидві були в крові. Привести себе до ладу їм допоміг обслуговчий персонал кафе, розповіла вона.

Організація Aquanta Ucraina (“Тримайся, Україно” – група підтримки України в Латинській Америці) повідомила у фейсбуку, що під час обстрілу Краматорська легкі поранення отримали троє громадян Колумбії. Серед них – журналістка Каталіна Гомес, а також засновник організації, колумбійський депутат Серхіо Харамільйо та письменник Ектор Абад.

Серйозні ушкодження отримала українська письменниця, яка супроводжувала їх.

Росіяни завдали двох ракетних ударів по Краматорську ввечері 27 червня. Одна з ракет влучила в заклад харчування, де було велике скупчення людей.

Станом на 7:00 28 червня з-під завалів зруйнованої будівлі кафе дістали тіла дев’ятьох загиблих. Серед них – три дитини.

За даними ДСНС України, постраждало 56 осіб.

Друга ракета влучила в селище Біленьке.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter