Кількість загиблих через підрив Каховської ГЕС зросла до 21 людини, п’ятеро з яких убили росіяни під час евакуації

Дата: 21 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Внаслідок підриву росіянами Каховської гідроелектростанції загинула 21 людина, зокрема п’ять – під час евакуації, через обстріли росіян. Крім того, поранень зазнали 28 людей.

Про це повідомив очільник МВС України Ігор Клименко.

Наслідки підтоплення Миколаївщини через підрив росіянами Каховської ГЕС

“Залишаються підтопленими 595 будинків на Херсонщині. Через дії ворога, на жаль, зростає кількість загиблих та поранених. Наразі 21 особа загинула, зокрема п’ять – через прицільні постріли росіян. Окрім того, ще 28 людей зазнали поранень, з яких 16 – це ліквідатори наслідків підриву ГЕС”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, епідеміологічна ситуація стабільна та контрольована. Спалахів інфекційних захворювань не зафіксовано. 

Разом з тим посадовець нагадав про сувору заборону вилову та споживання риби в постраждалих районах. А також наголосив, що на місці трагедії працюють спеціальні патрулі, які відстежують факти порушення.

Міністр додав, що систематично відбувається відбір проб води – як технічної, так і питної. Це потрібно, щоб розуміти, чи можна її безпечно подавати людям. Наразі рятувальники продовжують привозити питну й технічну воду місцевим мешканцям. 

Нагадаємо, 20 червня армія РФ обстріляла в Херсоні рятувальників, які розчищали мул. Загинув один співробітник ДСНС і ще вісім – постраждали.

Раніше ZMINA повідомляла, що, за попередніми даними Центру національного спротиву, понад 500 мешканців тимчасово окупованих Олешок Херсонської області загинули через підрив Каховської ГЕС.

Каховську ГЕС російські війська підірвали вранці 6 червня, вона не підлягає відновленню. Після цього рівень води в селах та містах почав швидко підвищуватися, через загрозу затоплення на правому березі Дніпра почали евакуацію населення.

Українські посадовці кажуть про “найбільшу техногенну катастрофу в Європі за десятиліття”, а західні партнери України висловлюють обурення, називаючи підрив воєнним злочином.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter