Керівника слідчо-оперативної групи, що розслідувала вбивство журналіста Павла Шеремета, звільнили з поліції – ЗМІ

Дата: 21 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Колишній перший заступник голови Національної поліції Євген Коваль, керівник слідчо-оперативної групи з розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета 14 вересня 2021 року подав декларацію перед звільненням з посади.

Про це пише “Слідство.Інфо” з посиланням на дані Єдиного державного реєстру декларацій.

Джерело: mvs.gov.ua

У коментарі журналістам проєкту Коваль підтвердив своє звільнення та заявив, що вважає його “політичним”.

“Причина звільнення, напевно, політична. Бо по роботі питань немає”, – написав він у месенджері WhatsApp, повідомляє “Слідство.Інфо”.

Він також не пояснив, кому його звільнення могло бути вигідним: “Відверто не знаю. Просто звільнили”.

За інформацією Національного агентства з питань запобігання корупції, відповідну декларацію ті, хто звільняється, подають упродовж 20 робочих днів після звільнення. Якщо вірити декларації Коваля, його останнім робочим днем було 20 серпня цього року.

Коваля призначили першим заступником керівника Нацполіції України у вересні 2019-го. До того він очолював Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції.

Як перший заступник голови Коваль також очолював кримінальну поліцію. Зокрема, керував слідчо-оперативною групою, що розслідувала вбивство Шеремета. Матеріали слідства в цій справі викликають багато запитань у громадськості.

Один з керівників “Української правди” Шеремет загинув від вибуху вранці 20 липня 2016 року. Йому підклали вибухівку під автомобіль.

12 грудня 2019 року правоохоронці повідомили, що затримали трьох підозрюваних у вбивстві: лікарку та волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка та військову медсестру Яну Дугарь.

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

На початку цього року колишній білоруський спецпризначенець Ігор Макар розповсюдив записи розмов своїх колишніх колег, де обговорюють варіанти вбивства Шеремета. Експертиза підтвердила справжність запису, однак українські правоохоронці вже встигли заявити, що нові факти не вплинуть на долю підозрюваних.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter