Керівників СБУ просять заборонити в’їзд російським артистам, які незаконно відвідували Крим

Дата: 08 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Кримськотатарський ресурсний центр (КРЦ) закликав голову Служби безпеки України Івана Баканова розглянути можливість заборони в’їзду в Україну для російських артистів Василя Вакуленка (Баста), Ірини Воробйової (Круг) та Єлизавети Іванців (Ёлка), у яких в жовтні та грудні заплановані виступи у Києві.

Про це йдеться на сторінці кримськотатарської правозахисної організації. 

Кримськотатарський ресурсний центр повідомляє, що Ірина Круг та Баста, порушуючи українське законодавство, відвідували окупований Крим,  де виступали з концертами.

“Ёлка хоч і не влаштовувала концертів, проте все одно могла перебувати на півострові під час одного із російських пісенних фестивалів. Просимо Вас перевірити інформацію щодо незаконного відвідування тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя громадянами Російської Федерації Іриною Воробйовою та Єлизаветою Іванців та в разі виявлення порушень українського законодавства застосувати обмежувальні заходи щодо них”, — мовиться у листі до Баканова.

КРЦ також запропонував розглянути питання застосування обмежувальних заходів щодо Василя Вакуленка (Баста), зокрема, повторно заборонити йому в’їзд на територію України. Оскільки останні його візити до України 2021 року викликали великий суспільний резонанс, зауважують у КРЦ.

Реакції керівників СБУ щодо цього звернення поки немає.

За даними Школи політичної аналітики НаУКМА, за останні півроку збільшилася частка громадян, які вважають неприпустимим перегляд розважальних програм російським ЗМІ. 

Опитування проведено Info Sapiens на замовлення Школи політичної аналітики НаУКМА. Польовий етап тривав з 6 по 27 липня 2021 року.

Результати соцопитування також показали, що понад 40% громадян України вважають, що російським співакам необхідно забороняти виступи в Україні після того, як вони незаконно відвідували тимчасово окуповані території.  

Нагадаємо, телеведучий, шоумен Ігор Кондратюк зареєстрував на сторінці Офісу президента петицію із закликом заборонити концерти російських виконавців до повернення Криму в склад нашої країни та відновлення контролю над східними кордонами. 

Раніше ZMINA повідомляла про те, що СБУ на три роки заборонила в’їзд до України російському співаку Філіпу Кіркорову.

Нагадаємо, що проїзд до Криму не з материкової частини України є порушенням закону, за яке українці можуть дістати штраф, а іноземці – заборону на в’їзд. Таку заборону вже отримали чимало російських громадян, зокрема співачка Глюкоза (Наталія Іонова), журналіст телеканалу НТВ Олексій Петрушка, який “забув” про свою незаконну подорож, та депутат від партії “Единая Россия” Карен Арутюнян, який навіть має медаль за анексію українського півострова. 

Минулого року СБУ та Прокуратура АРК почали створювати реєстр іноземців-порушників. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter