Зеленського просять заборонити в Україні концерти російських виконавців

Дата: 23 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

В Україні хочуть заборонити концерти російських виконавців до повернення Криму в склад нашої країни та відновлення контролю над східними кордонами.

Відповідну петицію 21 вересня зареєстрував на сайті президента України телеведучий, шоумен Ігор Кондратюк. 

Джерело: wz.lviv.ua

Він наголосив на тому, що музика та інші види мистецтва не можуть бути поза політикою, а також висловив думку, що “любов до носіїв культури агресора розвиває в українцях так званий шведський синдром”.

“Це неприродно, коли артист виступає і для росіян-окупантів, і для окупованих ними українців”, – сказав Кондратюк.

Водночас, на його погляд, проведення концертів російських митців, які публічно виступили проти російської агресії щодо України, припустимі.

Коментуючи подання петиції, Кондратюк нагадав, що Володимир Зеленський раніше сам критикував “бізнес на крові”.

“Дозволяти їм виступати в Україні до повернення Криму та контролю за східними кордонами – це нонсенс і колаборація з агресором (я — за заборону будь-яких контактів з агресором на всіх рівнях). Як любив казати нинішній президент України В. Зеленський — “бізнес на крові”. Я вимагаю припинити цей бізнес. У світі майже 200 країн. Нехай до нас їздять з концертами мирні люди, а не глашатаї “русского міра”, — написав шоумен на своїй сторінці у фейсбуку.

Щоб петиція потрапила на розгляд до президента, вона має зібрати 25 тисяч голосів. Збір підписів – 90 днів. На момент публікації новини її підписали близько 6,5 тисячі осіб.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що СБУ на три роки заборонила в’їзд до України російському співаку Філіпу Кіркорову.

Нагадаємо, що проїзд до Криму не з материкової частини України є порушенням закону, за яке українці можуть дістати штраф, а іноземці – заборону на в’їзд. Таку заборону вже отримали чимало російських громадян, зокрема, співачка Глюкоза (Наталія Іонова), журналіст телеканалу НТВ Олексій Петрушка, який “забув” про свою незаконну подорож, та депутат від партії “Единая Россия” Карен Арутюнян, який навіть має медаль за анексію українського півострова. 

Минулого року СБУ та Прокуратура АРК почали створювати реєстр іноземців-порушників. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter