Серед керівництва нового медіа Ukraine World News є експрацівники підсанкційних телеканалів NewsOne та “112 Україна” — ЗМІ

Дата: 13 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Канал Ukraine World News (UWN), власником якого є бізнесмен Віталій Кропачов, вийде в ефір у День Соборності України; тут створюватимуть різні формати, включно з ток-шоу та стендап-шоу. Серед співробітників нового медіа — здебільшого ведучі та менеджери, які працювали на каналах Інтер, Live.Network, “112 Україна”, NewsOne. 

Про це повідомили “Детектору медіа” на каналі. 

Сайт нового медіа. Джерело: uworld.news

Головний редактор каналу — Сергій Харченко, який співпрацював з Tribune Media Company, Foreign Affairs, BBC, StopFake, UNITED24.

Директор телеканалу Ukraine World News — Тетяна Дємєнєва.

Директор супутникового телеканалу “ТАК ТВ ЦЕНТР+” (виходить на супутнику під назвою Ukraine World News) — Дмитро Скидан. Працював на каналі “112” технічним директором.

Генеральна продюсерка — Ольга Гіржева. Раніше працювала на каналі NewsOne, в проєктах Савіка Шустера, на Першому національному, телеканалі “Україна”. 

Серед ведучих каналу — Андрій Булгаров, який раніше працював на каналах “Україна 24”, “Еспресо” та ICTV. На UWN працюватиме в ефірі головного ток-шоу та  підсумковому щоденному проєкті.

Народний артист України, очільник Київського академічного драматичного театру на Подолі Богдан Бенюк вестиме щоп’ятниці власний спецпроєкт.

Валерій Жидков, сценарист і телеведучий, один з авторів студії “Квартал 95”, опікуватиметься стендап-проєктом.

Телеведучий Петро Мага, який раніше працював співведучим у ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера” та “Шустер LIVE”, а також багато років — на “112”, коли ним неофіційно керував Віктор Медведчук, вестиме аналітичний проєкт.

Ведуча Альбіна Підгірняк, яка раніше працювала на каналах 1+1 і “Суспільне”, буде вести ток-шоу на телеканалі UWN. 

Авторське інформаційно-аналітичне ток-шоу вестиме автор і ведучий інтернет-проєкту “Система” Олександр Колодій. Раніше він працював на телеканалі “Інтер”. 

Ексведуча медіахолдингу Live.Network Інна Мірошниченко вестиме на UWN  три проєкти — соціальне ток-шоу, вечірнє шоу  й інформаційну програму.

Ексжурналісти й телеведучі національного телеканалу “Інтер” Кирило Воронько та Валерія Коломієць вестимуть щогодинні та вечірні випуски новин.

Дмитро Пустовіт, колишній співробітник “Прямого” і Live.Network, вестиме підсумковий новинний проєкт, інформаційне ток-шоу та власний авторський проєкт.

Колишня журналістка телеканалу “Україна 24” та ведуча на “Апостроф TV” Надя Ліра буде ведучою вечірніх новин.

У нового каналу вже працює сайт Ukraine World News, є сторінки в соцмережах.

Нагадаємо, що в Україні запускають новий загальнонаціональний інформаційний канал Ukraine World News, його власником та інвестором є бізнесмен Віталій Кропачов, технічним директором стане Дмитро Скидан — екстехдиректор каналу “112 Україна”, який працював на цій посаді до закриття медіа 2021 року.

В грудні 2021 року бізнесмен купив ліцензію на цифрове мовлення 4 каналу, а також компанію “Ера продакшн”. Вже невдовзі після продажу ліцензії майно 4 каналу заарештували та передали Держкіно, оскільки власник медіа Олексій Ковальов перейшов на бік Росії. Пізніше його вбили.

19 липня 2022 року компанія “Укрдонінвест” Кропачова стала одноосібним бенефіціаром ТОВ “Корона санрайс”, яке володіє цифровою ліцензією 4 каналу. Цього дня кінцевим бенефіціарним власником телеканалу замість Ковальова став столичний юрист Максим Варламов.

Фото обкладинки: Детектор медіа

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter