Телеканал бізнесмена Кропачова долучиться до трансляції спільного марафону з 1 лютого

Дата: 18 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Телеканал Ukraine World News, власником якого є бізнесмен Віталія Кропачов, з 1 лютого планує долучитися до трансляції спільного марафону під логотипом “Так TV”.

Про це в інтерв’ю “Детектору медіа” повідомила генеральна продюсерка нового медіа Ольга Гіржева

Джерело: UWN YouTube

За її словами, представники медіа подали до Нацради з питань телебачення і радіомовлення документи на переоформлення ліцензії та логотипу каналу на Ukraine World News.

“За рішенням РНБО для участі в інформаційному марафоні “Єдині новини #UАразом” необхідно мати програмне наповнення, яке складається переважно з інформаційних і інформаційно-аналітичних програм. Тому до переоформлення ліцензії ми плануємо транслювати спільний телемарафон у цифровому ефірі під логотипом “Так TV” – почнемо першого лютого”, – уточнила Гіржева.

Старт нового телеканалу Ukraine World News був запланований на 22 січня, але його відклали – трансляцію в цифровому ефірі він почне після переоформлення ліцензії та логотипу.

Нагадаємо, що 13 січня 2023 року стало відомо про майбутній запуск нового загальнонаціонального інформаційного каналу Ukraine World News. Його власником та інвестором є бізнесмен Віталій Кропачов, технічним директором стане Дмитро Скидан – екстехдиректор каналу “112 Україна”, який працював на цій посаді до закриття медіа 2021 року.

У грудні 2021 року бізнесмен купив ліцензію на цифрове мовлення 4 каналу, а також компанію “Ера продакшн”. Уже невдовзі після продажу ліцензії майно 4 каналу заарештували та передали Держкіно, оскільки власник медіа Олексій Ковальов перейшов на бік Росії. Пізніше його вбили.

19 липня 2022 року компанія “Укрдонінвест” Кропачова стала одноосібним бенефіціаром ТОВ “Корона санрайс”, яке володіє цифровою ліцензією 4 каналу. Цього дня кінцевим бенефіціарним власником телеканалу замість Ковальова став столичний юрист Максим Варламов.

Відомо, що на новому медіа створюватимуть різні формати, включно з ток-шоу та стендап-шоу. Серед його співробітників – здебільшого ведучі та менеджери, які працювали на каналах “Інтер”, Live.Network, “112 Україна”, NewsOne. 

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що його міністерство “уважно стежить” за створенням Ukraine World News під час війни. Він висловив думку, що плани запуску телеканалу “очевидно перебувають поза комерційними інтересами, а є суто політичними”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter