Кабмін дозволив гуляти в парках разом вісьмом людям

Дата: 13 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів пом’якшив правила пересування парками та перебування в закладах під час карантину. 

Про це повідомили в офіційному каналі МОЗ у Telegram.

Члени уряду одностайно підтримали зміни, які дозволяють людям пересуватися вулицями групами до восьми осіб. Також на літніх терасах ресторанів і кав’ярень урядовці дозволили перебувати по четверо, однак з дотриманням дистанції щонайменше півтора метра.

Як відомо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції, а деякі запропоновані урядом дії щодо посилення карантину, за їхніми словами, неможливо виконати. Український уряд посилив карантин по всій країні із 6 квітня, а згодом продовжив його до 22 травня, однак з пом’якшеннями. 

У Києві, наприклад, із 12 травня відкрили непродовольчі магазини, салони краси та перукарні, парки та сквери, а нещодавно мер міста Віталій Кличко попросив Кабінет Міністрів відновити роботу столичного метрополітену з 25 травня. Водночас Львівська область перенесла послаблення карантину на 15 травня. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter