Із Сектора Гази до Кишинева прибули 145 громадян України

Дата: 12 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Із Сектора Гази до аеропорту столиці Молдови прибули 155 людей, яких евакуювали. Серед них 145 громадян України. Серед евакуйованих багато родин з дітьми.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Аеропорт в Кишиневі. Джерело: BBC

Як зазначається, окрім українців, вдалося евакуювати ще 9 громадян Молдови та одного палестинця.

Серед евакуйованих багато сімей із дітьми.

Крім того, є одна громадянка України з онкологічним захворюванням. Після прибуття до Кишинева її негайно доправили каретою швидкої допомоги до одного з пунктів пропуску з Україною, де жінку зустріла бригада українських медиків та довезла до лікарні в Одесі.

Евакуацією займалися ГУР та Міністерство закордонних справ України.

Нагадаємо, 11 листопада ще 11 громадян України перейшли прикордонний контрольно-пропускний пункт “Рафах” на кордоні Сектору Гази та Єгипту.

За даними посла України в Ізраїлі Євгена Корнійчука, вже отримано 360 звернень від українських громадян, ізраїльська та єгипетська сторони надали Україні 229 дозволів, в рамках яких громадяни перетинають кордон.

Раніше ZMINA повідомляла, що 7 жовтня близько 6:30 ранку бойовики руху ХАМАС, який контролює Сектор Гази, оголосили про початок операції “Потоп Аль-Акса” проти Ізраїлю. Вони здійснили масований ракетний удар по території Ізраїлю і перейшли кордон у Секторі Гази, бойовики проникли на територію Ізраїлю в низці різних місць.

Армія Ізраїлю у відповідь оголосила про початок контртерористичної операції “Залізні мечі” в Секторі Гази. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter