Іспанія виділить Україні допомогу для оснащення шкіл укриттями та підтримки жертв сексуального насильства

Дата: 21 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Очільник МЗС Іспанії Хосе Мануель Альбарес оголосив про виділення Україні допомоги для оснащення шкіл укриттями та підтримки потерпілих від сексуального насильства. Крім того, країна надасть 24 тонни гуманітарної допомоги постраждалим унаслідок підриву греблі Каховської ГЕС. 

Про це міністр повідомив у твіттері.

Фото: Depositphotos

“Іспанський уряд пообіцяв виділити понад 250 мільйонів євро на відновлення та реконструкцію, зокрема і нове зобов’язання в розмірі 7 мільйонів євро, про яке я оголошую сьогодні, спрямоване на облаштування шкіл укриттями, підтримку жертв сексуального насильства та забезпечення мобільних клінік з інкубаторами для новонароджених”, – заявив Хосе Мануель Альбарес.

Він також зазначив, що Іспанія планує зібрати понад 24 тонни гуманітарної допомоги для задоволення основних потреб тисяч українців, які постраждали внаслідок підриву греблі в Новій Каховці.

За словами Альбареса, для відновлення України іспанські підприємства готові поділитися своїм досвідом у таких секторах, як інфраструктура, енергетика, водопостачання, санітарія, охорона здоров’я та залізні дороги.

10 червня до Білозерської громади та Херсона відправила гуманітарні вантажі ООН. До найбільш постраждалих регіонів їдуть медикаменти, питна вода, продуктові набори, матеріали для ремонту житла та інші необхідні речі. Вантаж супроводжують четверо посадовців ООН.

Нагадаємо, що вранці 6 червня російські війська підірвали греблю Каховської ГЕС. Внаслідок цього загинула 21 людина, зокрема п’ять – під час евакуації, через обстріли росіян. Крім того, поранень зазнали 28 людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter