“Хочеться тр*хнути та придушити”: на Арестовича написали заяву за розповсюдження ненависті до жінок

Дата: 28 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Народна депутатка Інна Совсун написала заяву до правоохоронних органів, щоб ті відкрили кримінальне провадження щодо колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича за розповсюдження відеопродукції, що пропагує культ насильства та жорстокості. 

Про це нардепка розповіла у власному телеграм-каналі. 

Фото: Getty Images

Увагу Совсун привернув так званий семінар Арестовича у “Школі мислення Апейрон”, про який до цього розповіли активістки Емма Антонюк і Яна Брензей

Антонюк та Брензей зізнались, що щонайменше шість годин слухали сексистські лекції Арестовича. 

“Жінка на психологічному рівні собі не належить. Це розколота істота. Під виглядом турботи й заради власного задоволення, щоб менше переживати тривогу, жінка йде на службу до сатани, щоб їй було зручніше. Щойно ви перестали дивитися на (чоловіка. – Ред.), як на бога – усе, ви його кастрували, позбавили його творчих сил. Жінка, як казав мій один знайомий, на чоловіка має дивитися, як на ідола. І вимазувати періодично своєю жертовною кров’ю йому губи”, – цитують вони одне з його висловлювань. 

Совсун також навела кілька прикладів висловлювань Арестовича. 

Хлопчики, доки нас дівчатка не чують, і ми можемо з вами нормально і відверто поговорити. От скажіть, що хочеться зробити із цими істотами? Придушити! Причому душити, не відпускаючи. Спочатку, звісно, хочеться тpa***ти, а коли набридне, чи звикли, чи наїлись, далі хочеться придушити нах**н, щоб її ніколи не було. І після цього не розмикати пальців років три, доки гарантовано не задушиш. З цим їхнім ниттям, з тривожністю, зі спробами контролювати, каструвати, нікуди не пускати”, – цитує його вже нардепка. 

Совсун додала, що, читаючи слова Арестовича, їй це “дуже нагадало про злочини росіян на окупованих територіях”, ймовірно нардепка має на увазі чисельні факти сексуального насильства щодо жінок. 

Стаття, за якою Совсун просить відкрити провадження щодо Арестовича, має назву “Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, расову, національну чи релігійну нетерпимість та дискримінацію”. Її санкція передбачає штраф, арешт чи позбавлення волі. 

Правоохоронці поки заяву парламентарки не коментували. 

Активістки Антонюк та Брензей звернули увагу, що дискримінаційні висловлювання подібного штибу Арестович робить лише на платних семінарах, а не публічно, ймовірно, побоюючись за репутацію. 

Це не перший випадок, коли українці, обурені діями та словами Арестовича, вимагають правоохоронців звернути увагу на нього. Нещодавно юрист Олександр Нотевський попросив СБУ відкрити провадження щодо експосадовця, але за виправдовування, визнання правомірною та заперечення збройної агресії Російської Федерації.

Правника обурили слова Арестовича про те, що українці нібито мотивують росіян продовжувати вторгнення тим, що “розлюднюють” їх. 

Арестович не вперше опиняється фігурантом скандалів, пов’язаних з українофобними висловлюваннями. Так, вже під час повномасштабного вторгнення він говорив, що “в Україні багато хто хоче збудувати велику країну з маленькою культурою”. Обурені такими заявами люди радили йому ретельніше вивчити питання. 

Не менше обурення викликали заяви Арестовича щодо активістів. Так, він казав, що успіхи в будь-якій сфері можуть відбутися, якщо до цього не дотичні активні громадяни. 

Окрім цього, Арестович є титулованим сексистом та гомофобом, який вірить у “пропаганду ЛГБТ”. Арестович казав, що співчуває ЛГБТ-людям, яких вважає “девіацією”, на що ЛГБТ-активісти відповіли, що це вони співчувають посадовцю, бо “бути гомофобним “руськім міром” в Україні – це і є девіація і відхилення від норми”. 

Нагадаємо, що попри неодноразові заклики звільнити Арестовича з посади радника ОП, посаду він втратив тільки тоді, коли, коментуючи обстріл росіянами будинку у Дніпрі, припустив, що у трагедії винна українська ППО.

Арестовича звільнили за його бажанням, а сам процес звільнення він видавав за приклад власної “цивілізованої поведінки”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter