Харків’янина підозрюють у тому, що за гроші обіцяв рідним повернути з нібито полону загиблого друга-військового

Дата: 01 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Харкові про підозру у шахрайстві повідомили місцевому чоловіку. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Підозрюваний мав товариша військового, який зник безвісти на фронті. Коли рідним бійця повідомили про його смерть, чоловік вирішив збрехати дружині друга, що той живий та перебуває у полоні росіян. 

“Систематичними повідомленнями та дзвінками він виманив у жінки 10 тисяч доларів США за начебто включення її чоловіка до списку обміну військовополонених. Він повідомив про те, що має звʼязки… Жінка повірила другу родини та погодилась передати необхідну суму для повернення чоловіка”, – розповідають слідчі. 

Підозрюваного затримали в одному з торговельних центрів Харкова, коли він отримував гроші. Суд невдовзі має обрати йому запобіжний захід. 

Санкція інкримінованої чоловіку статті передбачає позбавлення волі від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що від початку повномасштабного вторгнення росіян побільшало новин про шахраїв, які ошукують, наприклад, рідних полонених або тих, кому потрібна соціальна допомога. 

Нещодавно на Київщині викрили жінку, яка ошукала на 150 тисяч гривень родину військового, обіцяючи допомогти зі звільненням з російського полону. Інший чоловік в області виманив в односельця гроші на лікування його зниклого на фронті брата. 

В уряді вже закликали українців не шукати зниклих безвісти та полонених через телеграм чи фейсбук, натомість звертатись до профільних відомств. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter