На Київщині викрили жінку, яка ошукала на 150 тисяч гривень рідну військовополоненого, обіцяючи допомогти зі звільненням

Дата: 14 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

У Київській області правоохоронці викрили жінку, якій закидають шахрайство через схему з ошукуванням рідних військовополоненого. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Підозрювана, як кажуть слідчі, назвалася співробітницею Міністерства оборони України та обіцяла сприяння у внесенні до списків на обмін.

Жінка військового впродовж травня-червня 2023-го передала підозрюваній майже 150 тисяч гривень. Після цього викрита перестала виходити на зв’язок та витратила гроші на власні потреби. Судячи з листування, яке показали слідчі, щонайменше 5 тисяч гривень у рідної полоненого вимагали на “колону автотранспорту” від імені Червоного Хреста.  

Фото: Нацполіція

Виявилося, що жінка вже має судимість за крадіжку. Її відправили на сім років за ґрати з конфіскацією майна, але нині цей вирок суду не набрав законної сили.

За новою підозрою жінці загрожує штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, що цього року на Київщині чоловік виманив в односельця гроші на лікування його зниклого на фронті брата. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter