На Київщині чоловік виманив у односельця гроші на лікування його зниклого на фронті брата

Дата: 14 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Про підозру у шахрайстві та незаконному поводженні з бойовими припасами повідомили мешканцю Київщини, що обдурював сусіда, брат якого зник на фронті. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

Фото: Офіс генерального прокурора

Слідчі не зазначають, коли саме зник брат потерпілого, втім, у лютому-березні поточного року підозрюваний почав телефонувати сусіду. 

Він представився лікарем військового шпиталю на території Білорусі, де нібито лікується військовий. Шахрай здійснював декілька дзвінків й загалом отримав від потерпілого майже 30 тисяч гривень. Гроші чоловік переводив, бо підозрюваний переконував, що його хворий брат потребує ліків.

Під час обшуків за місцем проживання підозрюваного знайшли запал до гранат та набої, тож йому оголосили й про підозру у незаконному поводженні з бойовими припасами. 

Якщо суд визнає його винним, то за вчинення шахрайства він може отримати штраф від двох до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадські роботи на строк від двохсот до двохсот сорока годин, виправні роботи на строк до двох років або ж обмеження волі на строк до трьох років.

За статтею щодо боєприпасів чоловіку загрожує від трьох до семи років в’язниці.

Нагадаємо, що наприкінці минулого року уповноважена президента України з питань забезпечення прав захисників Альона Вербицька казала, що зниклими безвісти за понад рік повномасштабного вторгнення Росії офіційно вважають 15 тисяч українців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter