Харківському поліцейському загрожує довічне за те, що зливав росіянам дані місць для обстрілів

Дата: 12 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Під варту відправили оперуповноваженого Нацполіції в Харківській області, якого викрили на співпраці з російською ФСБ. 

Про це повідомили у ДБР та Харківській обласній прокуратурі

Фото: ДБР

Росіяни завербували правоохоронця з початком повномасштабного наступу. За завданням кадрового співробітника Управління ФСБ РФ він збирав відомості щодо української військової техніки, блокпостів та місць розташування підрозділів силових структур регіону.

Поліцейський фотографував об‘єкти у Харкові та області, які потім потрапляли під обстріл російських військових.

Крім того, у службовому автомобілі правоохоронця виявили арсенал незареєстрованих боєприпасів. Судячи з опублікованих фото, він зберігав гранати. 

 

Нині йому повідомили про підозру за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану, та за фактом зберігання бойових припасів без передбаченого законом дозволу. Лише за статтею щодо держзради йому загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Від початку повномасштабного російського вторгнення ДБР почало розслідування більш як трьох сотень справ про державну зраду, а фігурантами цих проваджень, зокрема, є нардепи й мова, за словами голови відомства Олексія Сухачова, йде не лише про скандальновідомого Іллю Киву

Нагадаємо, що п’ятьом поліцейським з Луганщини, які пройшли співбесіду в окупантів, оголосили про підозру у колабораціонізмі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter