Громадянина Чехії засудили за участь у бойових діях на Донбасі

Дата: 03 Липня 2020
A+ A- Підписатися

Суд міста Чеське Будейовіце засудив громадянина Чехії Павла Кафку за участь у збройному конфлікті на території України до трьох років умовно. 

Про це повідомляє “Європейська правда”.

Обвинувачення Кафці та 40-річному білорусу, який брав участь у бойових діях на Донбасі у 2014–2016 роках та наразі перебуває у в’язниці через заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, прокурор міста Праги Марек Бодлаг висунув на початку червня. 

За даними слідства, 27-річний громадянин Чехії у 2015 і 2016 роках служив у лавах армії так званої “ДНР”. За даними звинувачення, Кафка пройшов спеціальну підготовку в танковому підрозділі, а пізніше служив як стрілець і водій. Спочатку обвинувачення вимагало засудити Кафку до 12 років позбавлення волі за тероризм.

Кафка не визнав себе винним в участі в збройному конфлікті на боці бойовиків і заявляв, що вирушив на Донбас для надання допомоги людям без даху над головою або роботи в лікарні. Однак суддя, яка розглядала справу, звернула увагу на те, що гуманітарна допомога в зоні військового конфлікту надавалася. Наприклад, там працювала чеська організація “Людина в біді”.

Нагадаємо, що минулого року суд італійського міста Генуї посадив до в’язниці трьох чоловіків, які воювали на боці проросійських бойовиків на Донбасі. Також прокуратура автономної республіки Крим повідомила про підозру громадянину Сербії, який у 2014 році брав участь у так званій самообороні Криму та розвідгрупі “Северный ветер”, що допомагали Росії окупувати півострів.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter