Італійський суд посадив до в’язниці трьох чоловіків, що воювали на боці бойовиків на Донбасі: хто вони?

Дата: 04 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Суд міста Генуї посадив до в’язниці трьох чоловіків, які воювали на боці проросійських бойовиків на Донбасі.

Про це повідомляє видання La Stampa.

34-річного італійця Антоніо Катальдо, 39-річного албанця Олсі Крутаніте та 26-річного молдованина Володимира Вербицького звинуватили в несанкціонованому вербуванні та несанкціонованих бойових діях в інтересах іноземної держави. Перші два чоловіки отримали два роки і вісім місяців в’язниці, а молодий хлопець з Молдови проведе за ґратами рік та чотири місяці. 

Італійські слідчі довели, що всі засуджені за грошову винагороду брали участь у військовому конфлікті на Донбасі на боці проросійських бойовиків. Видання зазначає, що деякі із засуджених у розмовах, які перехопили правоохоронці, розглядали варіант убивства “якогось політика” в Італії після повернення з Донбасу.

Усі засуджені чоловіки раніше вже були відомі завдяки появі в італійських та російських медіа. Так, Антоніо Катальдо ще у 2011 році став героєм матеріалів журналістів, коли повстанці визволили його з в’язниці в Лівії, де він, імовірно, воював як найманець на боці режиму Муаммара Каддафі. Сам чоловік не приховував, що проходив військові навчання в Росії ще 2009 року. 

Володимир Вербицький, який з 2008 року живе в Італії, ставав героєм матеріалів пропагандистських російських каналів про війну на Донбасі. У 2015 році, наприклад, він розповідав журналістам про нібито деталі боїв.

Щодо третього засудженого, Олсі Крутаніте, то інформації в мережі щодо його участі у війні на Донбасі значно менше. 

Відомо, що трьох чоловіків поліція затримала ще в серпні минулого року, коли проводила обшуки в будівлях членів ультраправої італійської організації Forza Nuova. Проте, як зазначають італійські правоохоронці, на волі досі залишаються ще троє бойовиків, які, ймовірно, можуть перебувати на Донбасі – Андреа ПальмеріГабріеле Каруґаті та Массіміліано Кавальєрі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter