Громадська антикорупційна рада при Міноборони відправила на аналізи сік та воду, на які скаржились військові

Дата: 29 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Члени громадської антикорупційної ради при Міністерстві оборони України направили на перевірку зразки соку та води, на якість яких скаржились військові. 

Про це розповів член ради Геннадій Кривошея

Будівля ДП “Укрметртестстандарт”, куди направили на перевірку зразки. Фото: ДП “Укрметртестстандарт”

Кривошея не зазначив, звідки саме члени ради отримали скарги щодо якості продуктів, але зазначив, що сік та воду передали “незадоволені військові”. 

Зразки вже направили до ДП “Укрметртестстандарт”.

“Звичайно, ми очікуємо, що результати перевірки вкажуть на відповідну якість даних продуктів”, – прогнозує Кривошея. 

Члени ради просять військових, які мають претензії щодо харчування або інших товарів, що доставляють їм у частини, звертатись до них зі скаргами, щоб розв’язати питання. 

Антикорупційну раду при Міноборони створили у відповідь на торішній корупційний скандал, пов’язаний із закупівлями харчів та інших речей для військових. Першим про це написав журналіст Юрій Ніколов.

Звільнений через оборудки заступник міністра винним себе не вважає, а міністр оборони Олексій Резніков навіть після обрання запобіжного заходу фігурантам називав публікації про оборудки “інспірованою та спланованою історією”, у якої є різні бенефіціари. 

Цього року на початку березня Резніков в інтерв’ю журналістам “Ліги” закликав “усіх, хто має критичне мислення”, уважніше почитати документи, завдяки яким журналіст Ніколов дізнався про розкрадання.

“Я хочу попросити всіх, хто має критичне мислення, знайти першу публікацію про нібито яйця за 17 грн, роздрукувати форматом А3 сторінку додатка і надіслати мені обведене червоним маркером, де ви бачите, що штука – 17 грн. Ви там цього не знайдете. Тому міф про яйце за 17 грн залишається міфом”, – сказав міністр.

Ніколов на прохання міністра опублікував скриншот додатка з документів з обведеними графами із зазначенням “штука – 17 гривень” та звинуватив посадовця у брехні. 

Нагадаємо, що понад половину українців вважають корупцію однією з найголовніших проблем країни, але боротьбу з нею називають одним з трьох напрямів діяльності, який втілювати в країні вдається погано. 

Протидія корупції, як і захист прав ЛГБТІК-людей та захист довкілля, були одними з найнебезпечніших видів активізму в Україні до початку повномасштабного російського вторгнення.

Фотографія обкладинки: AFP-JIJI

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter