Ґрету Тунберґ удруге висунули на Нобелівську премію миру

Дата: 03 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Екологічну активістку зі Швеції Ґрету Тунберґ удруге висунули на Нобелівську премію миру.

Про це повідомляє Associated Press.

Кандидатуру Тунберґ висунули двоє депутатів Лівої партії Швеції. 

“Вона важко працювала над тим, аби політики відкрили очі на кліматичну кризу, та проводила кампанії за скорочення викидів і дотримання Паризької угоди, що також є актом встановлення миру”, – зауважили вони.

Як відомо, Тунберґ номінували на Нобелівську премію миру минулого року, однак дівчина не отримала нагороди. Водночас авторитетний журнал Time назвав активістку людиною року

ZMINA докладно розповідала про Тунберґ – 17-річну школярку зі Швеції, яка після масових лісових пожеж у країні почала пропускати школу щоп’ятниці та виходити на протест під будівлю шведського парламенту. Згодом до дівчини приєднались інші підлітки, а її рух FridaysForFuture знайшов прихильників у всьому світі. 

Минулого року вірусним стало відео з промовою Тумберґ під час кліматичного саміту ООН у Нью-Йорку. У ній вона звинуватила світових лідерів у тому, що вони не вживають необхідних заходів, щоб попередити кліматичну кризу на планеті. 

Нагадаємо, що спричинені зміною клімату катастрофи стають основними причинами для появи внутрішніх переселенців у світі. Щороку через це 20 млн людей шукають нового притулку

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter